Innovaatioprojekti, musiikin kesäopinto 22> (10 op)
Toteutuksen tunnus: XX00BH18-3509
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
28.11.2022 - 11.12.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
31.05.2022 - 30.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- TKI-osuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Musiikin tiimi
- Toimipiste
- Musiikki
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 25
- Koulutus
- Musiikin tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jukka Väisänen
- Vastuuopettaja
- Jukka Väisänen
- Ryhmät
-
KXF19S1Musiikin tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- XX00BH18
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- kehittää monialaisten toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
- soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyä sekä tutkintoalansa osaamista alueellisessa valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
- hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan monialaisten asiantuntijoiden yhteistyössä ja työympäristössä.
- luoda yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa.
- käyttää ongelmaratkaisu-, yhteistyö- ja viestintätaitojaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Sisältö
Projekti- ja innovaatiotyöskentely: ideointi, suunnittelu, toteutus, arviointi, viestintä, julkistaminen, tuotteistaminen ja markkinointi.
Yhteistyötaidot, sidosryhmätoiminta ja verkostotyöskentely.
Innovatiiviset työmenetelmät.
Yhteisöllisen kehittämisosaamisen alueet: kehittämisen prosessit, kehittämisen koordinointi ja hallinta, kehittämismallien uudistaminen.
Oppimateriaalit
Vehkaperä, Pirilä, Roivas 2013: Innosta ja innovoi.
Opetusmenetelmät
Yhteystiedot
Kurssin vastuuopettaja on Jukka Väisänen p. 040 3340351 Kesäkuussa minua tavoittaa 15.6.2022. asti.
Asiakas/kumppani ja projektisuunnitelma
Kurssille osallistuminen edellyttää työelämäasiakasta, joka sinulla tulee olla ennen kurssille hyväksymistä. Mikäli teet kurssin ulkomaavaihdon aikana, sovelletaan tehtäviä ulkomaanvaihtoa varten. Sovi asiasta etukäteen vastuuopettajan kanssa. Ulkomaille lähtijät tekevät myös omasta vaihdostaan projektisuunnitelman.
Lähteä lyhyt projektiehdotus sähköpostiin: jukka.vaisanen@metropolia.fi, jossa on seuraavat tiedot:
projektin tavoitteet
projektin asiakas,
kohderyhmä ja hyödynsaajat
projektin toteutustapa: kuvaus projektin toteuttamisesta ja toimintatavoista
aikataulu
projektin toteuttamiseen osallistuvat
projektin työnjako
projektin resurssit
kustannusarvio
riskit ja riskien hallinta
Lue tämä ensin: Innovaatioprojekti mallia DIY
Voit toteuttaa innovaatioprojektin omaan työhösi tai muuhun aktiviteettiin liittyen. Jotta voit toteuttaa innovaatioprojektin, tehtävänäsi on viedä hallitusti läpi pieni musiikkialanhanke (projekti), jossa harjoittelet tehtävämodulien kautta innovaatioprosessia ja sen osia ja työtapoja. Jos sinulla ei vielä ole soveliasta hanketta, niin ensimmäinen tehtäväsi on hankkia sellainen. Hanke voi liittyä tuotteen tai palvelun kehittämiseen, tai siinä voidaan suunnitella esim. uutta konseptia. Hanke voi olla käytännöllinen (rakennetaan, testataan, pilotoidaan, protoillaan, synnytetään taiteellinen tuotos, jossa on muitakin taiteen osa-alueita kuin vain musiikki esim. draama, video, äänite, teknologia yms), tai se voi olla luonteeltaan suunnittelu/ tutkimustehtävä, mikäli se on keskeistä tilaajan näkökulmasta.
Innovaatioprojektin työmäärä on laaja 10 op projekti (~ 270 tuntia), joka määrittelee hankkeen laajuuden/ haastavuuden. Hanke voi myös hyvin pitää sisällään asioita, joita joudut opettelemaan aivan alusta esim. 3D -tulostus, DAW:in käyttö, ohjelmointi, pelimusiikkisuunnittelu, elokuvamusiikki tms. musiikin käyttö.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet. Opiskelija tunnistaa projekti- ja verkostotyöskentely -osaamistaan. Opiskelija käyttää yhteistyö- ja viestintäosaamistaan ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija soveltaa projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä.
Opiskelija käyttää tarkoituksenmukaisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija luo yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria muiden toimijoiden kanssa
Opiskelija hyödyntää omaa asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan.
Opiskelija kehittää toimijoiden kanssa käytännöllisiä ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija soveltaa ansiokkaasti projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteita ja osaamistaan alueellisessa, valtakunnallisessa tai kansainvälisessä kehittämistyössä. Opiskelija analysoi ja kehittää monipuolisesti yhteistyö- ja viestintäosaamistaan yhteisöllisessä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa.
Opiskelija osaa tulkita yhteistoiminnallista neuvottelukulttuuria ja rakentaa sitä muiden toimijoiden kanssa. Opiskelija analysoi ja kehittää asiantuntijaosaamistaan ja tuo sen moniasiantuntijuuteen perustuvaan toimintaan. Opiskelija kehittää muiden toimijoiden kanssa käytännöllisiä, luovia ja innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija tietää projekti- ja verkostotyöskentelyn perusteet. Opiskelija tunnistaa projekti- ja verkostotyöskentely -osaamistaan. Opiskelija käyttää yhteistyö- ja viestintäosaamistaan ja hyödyntää niitä kehittämisprosessissa ja päätöksenteossa. Opiskelija on mukana kehittämässä toimintatapoja tai palveluja, joilla vastataan metropolialueen monimuotoisiin tarpeisiin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytty suoritus koostuu seuraavista kokonaisuuksista: Alkutapaaminen. Teoriatehtävät. Projektisuunnitelma, projekti, loppuraportti ja videoesittely.
Lisätiedot
Arviointi kohdistuu työskentelyyn opintojakson aikana ja osaamiseen sen päättyessä sekä projektin tavoitteiden saavuttamiseen ja innovatiivisten ratkaisuiden syntymiseen.