Siirry suoraan sisältöön

Data-analytiikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: LC00EJ12-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

24.08.2022 - 25.08.2022

Ajoitus

31.08.2022 - 14.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

20 - 35

Koulutus

  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Niklas Visanko

Vastuuopettaja

Anne Perkiö

Ryhmät

  • LITO_VV
    Vapaastivalittavat, liiketalous
  • LB21M
    Incoming DD Münster 2nd year students
  • LB20L_BI
    Incoming DD La Rochelle 3rd year students Business Intelligence
  • LB20B_BA_M
    Incoming DD HTW Berlin BA Marketing
  • LXD20S1
    Liiketalouden tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija osaa hyödyntää dataa paremman elämän, resurssien kestävän käytön ja ihmisarvoisen työn saavuttamiseksi. Opiskelija ymmärtää tavat, joilla alan ammattilaiset, kuten loppukäyttäjät, johtajat ja datatieteilijät käyttävät data-analytiikkaa liike-elämän ongelmien havaitsemiseen ja ratkomiseen sekä päätöksenteon edesauttamiseen. Opiskelija ymmärtää prosessit joita tarvitaan liiketoimintadatan kehittämiseen, analysoimiseen ja siitä raportoimiseen. Opiskelija kykenee käyttämään ja soveltamaan asianmukaisia tietokoneohjelmia.

Sisältö

- Tiedon johtaminen ja tiedolla johtaminen
- Raportointi, kuvaileva ja ennakoiva analytiikka
- Business Intelligence - ja data-analytiikka ohjelmat

Aika ja paikka

Alkaa 31. elokuuta kello 14:00 Myyrmäen kampuksella, katso aina viimeisimmät tiedot kurssin kotisivuilta ja kalenterista. Kurssi päättyy viimeistään 14.12.2022. Pääosin kontaktiopetusta, tarkentuu ryhmän tarpeen mukaan.

Oppimateriaalit

Kurssin OMA kotisivulla

Opetusmenetelmät

Kurssi järjestetään pääasiassa lähiopetuksena, kurssi pitää sisällää luentoja, harjoituksia, case-töitä ja demonstraatioita BI-ohjelmilla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Ei keskeisessä roolissa

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttejä. Vain tehtävät ja CASE-työt.

Kansainvälisyys

Kansainvälisiä opiskelijoita

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Voidaan sopia lehtorin kanssa erikseen, että suorittaa vain case-työt ja tehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Edellyttää viikottaista työtä.

Sisällön jaksotus

Viikottaiset oppitunnit, tehtäviä säännöllisesti, tasainen työkuorma, aloitetaan perusteista edetään vaativampii aiheisiin.

Lisätietoja opiskelijoille

Tule rohkeasti mukaan, kurssi sai viime toteutuksella erittäin hyvää palautetta. Kurssi antaa paljon tärkeitä työelämävalmiuksia ja työelämässä käytettäviä datateknisiä työkaluja. Kurssilla suositellaan, että sinulla on oma kannettava PC (ei Apple), jotta voit harjoitella asioita kotona, jos näin ei ole voit harjoitella tehtäviä koulun koneilla. Kielenä on englanti mutta asiat selitetään yksinkertaisesti, joten perusenkulla pärjää.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi yhdestä viiteen, tarkennetaan ja avataan kriteereitä kurssin alussa: pääosin perustuu tehtyihin tehtäviin, case-harjoituksiin ja aktiivisuuteen.

Esitietovaatimukset

IT- työvälineet tai vastaava osaaminen