Siirry suoraan sisältöön

Tutkimusmenetelmät ja -valmiudet (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00EJ16-3050

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 14.08.2022

Ajoitus

26.08.2022 - 15.06.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

20 - 35

Koulutus

  • Master's Degree Programme in Business Informatics (Tekniikan ja liikenteen ala)
  • Master's Degree Programme in Business Informatics (Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala)

Opettaja

  • Tiina Mikkola
  • Zinaida Grabovskaia

Vastuuopettaja

Zinaida Grabovskaia

Ryhmät

  • L0422S6_1
    Master's Degree Programme in Business Informatics ylempi, liiketalous
  • T1322S6_1
    Master's Degree Programme in Business Informatics, ylempi tekniikka

Tavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan ammatillista osaamista, tutkimus- ja kehittämisosaamista sekä kriittisen argumentoinnin ja tiedonmuodostuksen taitoja, joilla on mahdollisuus vaikuttaa alan kehitykseen.
Tavoitteet:
• Opiskelija osaa tunnistaa, arvioida ja perustella tutkimus- ja kehittämistarpeita eri näkökulmista.
• Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja hyödyntää kansallista ja kansainvälistä tutkimustietoa ja aineistoa työelämän kehittämisessä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.
• Opiskelija tuntee alansa tutkimus- ja kehittämishankkeisiin sopivia menetelmiä ja osaa valita tutkimus- ja kehittämisprojektin tavoitteiden kannalta tarkoituksenmukaiset laadulliset, määrälliset tai kehittämismenetelmät.
• Opiskelija kykenee soveltamaan menetelmiä tarkoituksenmukaisesti.
• Opiskelija osaa noudattaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita, hallitsee tietosuojan ja tutkimusetiikan ja osaa soveltaa avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteita tutkimus- ja kehittämistoiminnassa.
• Opiskelija osaa arvioida tutkimus- ja kehittämishankkeen luotettavuutta tarkoituksenmukaisesti
• Opiskelija hallitsee tutkimus- ja kehittämistoiminnan viestinnän.
• Opiskelija osaa toimia aloitteellisesti ja vastuullisesti monialaisissa kehittämisverkostoissa sekä toteuttaa erilaisia työelämän kehittämisprojekteja.

Sisältö

• Tutkimus- ja kehittämistyön lähestymistapoja
• Tutkimus- ja kehittämistarpeiden tunnistaminen ja arviointi
• Systemaattinen tiedonhankinta tutkimus- ja kehittämistyössä
• Tutkimus- ja kehittämisprosessit ja menetelmät:
o Määrälliset, laadulliset ja kehittämismenetelmät
o Aineiston hankinta, analyysi, luotettavuus ja tulkinta
• Tutkimusetiikka, tietosuoja ja hyvä tieteellinen käytäntö sekä avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteet
• Tutkimus- ja kehittämistyön viestintä ja raportointi

Aika ja paikka

This is a 1-year course that consists of 6 classes (3 in autumn 2022 and 3 in spring 2023) and several assignment deliveries directly related to your Master´s thesis. The course will be graded by 15 June 2023 latest, or can be graded faster, as soon as all assignments are delivered.

In autumn 2022:
23.09 at 9-12 am; and 28.10 and 25.11 at 13-16 pm (pls note the Thesis semianar-1 on 9.12 at 13-16 pm).

In spring 2023:
13.01 and 10.02 at 13-16 pm; pls note 1 online class on 14.04 at 13-16 pm). Pls also note the Thesis seminars (will be held on 15.03 and 19.04 at 16-20 pm; and 26.05 ONLINE at 13-16(17) pm).

Oppimateriaalit

Learning outcomes of the course

The purpose of the course is to improve the student's professional expertise, research and development skills, and expertise in critical argumentation and knowledge formation skills that can contribute to the field.
Goals:
• The student is able to identify, evaluate and argue research and development needs from different angles.
• The student can critically evaluate and utilise national and international research data and material for the purposes of working life development and RDI.
• The student is familiar with methods suitable for research and development projects in their field and can select the appropriate qualitative, quantitative or development methods for research and development projects.
• The student follows the principles of responsible conduct of research, data protection and research ethics and can apply the principles of open science and research in research and development activities.
• The student is able to evaluate the reliability of the research and development project appropriately.
• The student can communicate fluently about research and development issues.
• The student can act with initiative and responsibility in multidisciplinary development networks and carry out various working life development projects.

The course has a number of recommended readings (shared in the course) and other course materials (guest lectures, slides, etc, shared in the course workspace).

Opetusmenetelmät

Course contents

• Identification and evaluation of research and development needs
• Approaches to research and development work
• Systematic acquisition of information in research and development work
• Research and development processes and methods:
o Quantitative, qualitative and development methods
o Data collection, analysis, reliability and interpretation of data
• Research ethics, data protection and responsible conduct of research, and the principles of open science and research
• Communication and reporting of research and development work

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 ECTS = appx. 27 hours of student work (including instructions, assignments, self-study, readings, etc).

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata alansa tutkimus- ja kehittämistyön tarpeita ja vaiheita. Opiskelija kykenee hyödyntämään kehittämisen kannalta olennaista tietoa kehittämistoiminnassa. Opiskelija hallitsee alansa tutkimus- ja kehittämistoiminnan kannalta keskeisten käsitteiden ja menetelmien käytön ja osaa soveltaa niitä. Hän osaa tunnistaa ja ottaa huomioon tietosuoja- ja tutkimuseettiset kysymykset. Hän osaa viestiä ja raportoida tutkimus- ja kehittämistyöstä. Opiskelija osaa yhteistyössä muiden kanssa toteuttaa työelämää kehittäviä tutkimus- ja kehittämishankkeita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija kykenee analysoimaan ja perustelemaan alansa tutkimus- ja kehittämistyön tarpeita ja vaiheita. Opiskelija vertailee, analysoi ja hyödyntää kehittämisen kannalta olennaista tietoa tarkoituksenmukaisesti kehittämistoiminnassa. Hän hallitsee hyvin alansa tutkimus- ja kehittämistoiminnan kannalta keskeisten käsitteiden ja menetelmien käytön ja osaa soveltaa niitä monipuolisesti. Hän noudattaa tietosuoja- ja tutkimuseettisiä ohjeita. Hän viestii ja raportoi selkeästi tutkimus- ja kehittämistyöstä. Opiskelija osaa itsenäisesti toteuttaa työelämää kehittäviä tutkimus- ja kehittämishankkeita ja kykenee yhteistyöhön muiden kanssa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija arvioi kriittisesti ja perustelee monipuolisesti alansa tutkimus- ja kehittämistyön tarpeita ja vaiheita. Opiskelija analysoi ja arvioi kriittisesti kehittämisen kannalta olennaista tietoa sekä soveltaa sitä taitavasti kehittämistoiminnassa. Hän hallitsee erinomaisesti alansa tutkimus- ja kehittämistoiminnan kannalta keskeisten käsitteiden ja menetelmien käytön ja osaa soveltaa niitä monipuolisesti ja innovatiivisesti. Hän on sisäistänyt tietosuoja- ja tutkimuseettiset ohjeet ja kehittää niiden mukaista toimintaa. Hän viestii ja raportoi vakuuttavasti tutkimus- ja kehittämistyöstä. Opiskelija osaa johtaa työelämää kehittäviä tutkimus- ja kehittämishankkeita sekä kykenee rakentavaan yhteistyöhön muiden kanssa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata alansa tutkimus- ja kehittämistyön tarpeita ja vaiheita. Opiskelija kykenee hyödyntämään kehittämisen kannalta olennaista tietoa kehittämistoiminnassa. Opiskelija hallitsee alansa tutkimus- ja kehittämistoiminnan kannalta keskeisten käsitteiden ja menetelmien käytön ja osaa soveltaa niitä. Hän osaa tunnistaa ja ottaa huomioon tietosuoja- ja tutkimuseettiset kysymykset. Hän osaa viestiä ja raportoida tutkimus- ja kehittämistyöstä. Opiskelija osaa yhteistyössä muiden kanssa toteuttaa työelämää kehittäviä tutkimus- ja kehittämishankkeita.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Excellent

The student is able to assess in a critical way and to argue from many angles the needs and stages of research and development work in their field. The student is able to critically analyse and assess relevant information and to apply it skilfully in development work. The student is able to use excellently the key concepts and methods used in their field's research and development work, and to apply them in multiple and innovative ways. They have internalised the data protection and research ethics guidelines, and develop operations that comply with them. They communicate and report convincingly on their research and development work. The student is able to lead independent research and development projects and engage in constructive cooperation with others.

Good

The student is able to analyse and argue the needs and stages of research and development work in their field. The student is able to compare, analyse and make use of relevant information purposefully in development work. The student is able to properly use key concepts and method in their field's research and development work, and to apply them in a variety of ways. They adhere to data protection and research ethics guidelines. They communicate and report clearly on their research and development work. The student is able to carry out independent research and development projects that develop working life, and is capable of cooperation with others.

Satisfactory

The student is able to identify and describe the needs and stages of research and development work in their field. The student is able to make use of relevant information in development work. The student is able to use and apply key concepts and methods in their field's research and development work. They are able to identify and take into account any data protection and research ethics issues. They can communicate and report on their research and development work. The student is able to, in cooperation with others, to carry out research and development projects that develop working life.

Approved
The student is able to identify and describe the needs and stages of research and development work in their field. The student is able to make use of relevant information in development work. The student is able to use and apply key concepts and methods in their field's research and development work. They are able to identify and take into account any data protection and research ethics issues. They can communicate and report on their research and development work. The student is able to, in cooperation with others, to carry out research and development projects that develop working life.

Esitietovaatimukset

Suoritettu korkeakoulututkinto