Siirry suoraan sisältöön

Kudotut tekstiilit ja tuotannonsuunnittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: KX00EF73-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

08.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Muotoilun tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tiina Paavilainen

Vastuuopettaja

Tiina Karhu

Ryhmät

  • KXE21S1TS
    Tekstiilisuunnittelu

Tavoitteet

Opiskelija syventää sidosopillista osaamistaan kudotun kankaan suunnittelussa ja toteutuksessa tutustumalla teollisiin kudontatekniikkoihin. Opiskelija soveltaa kudonnan teoriaopintoja ja menetelmiä teollisen metrikankaan ja siitä valmistetun tuotteen suunnittelussa. Hän huomioi tuotteen asettamat vaatimukset kankaan materiaalivalinnoissa ja rakenteessa. Opiskelija huomioi suunnittelussaan tuotannon tekniset ja taloudelliset realiteetit sekä kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija osaa hinnoitella suunnittelemansa tuotteen ja laatia tekniset ohjeistukset tuotantoa varten.

Sisältö

- Teollisesti kudotun metrikankaan suunnittelu ja tuotekehitys
- Kudotusta kankaasta valmistetun tuotteen suunnittelu
- Jacquard-kudonta monivärisen- ja 3D pinnan suunnittelussa
- Teollisen kankaan tuotantoprosessi yhteistyössä yrityksen kanssa
- Tuotannonsuunnittelu ja tuotteen hinnoittelu
- Ammattimainen presentointi

Opetusmenetelmät

lähiopetus

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee teollisesti kudotun metrikankaan suunnittelun ja tuotekehityksen vaiheet. Opiskelija hallitsee kudotusta kankaasta valmistetun tuotteen suunnittelun ja monivärisen jacquard-kudonnan. Opiskelija tietää tuotannon teknisten ja taloudellisten realiteettien vaikutuksen suunnittelu- ja tuotantoprosessiin sekä tuntee kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija hallitsee tuotteen hinnoittelun sekä tekniset ohjeistukset tuotantoa varten. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi ammatillisen presentaation.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee teollisesti kudotun metrikankaan suunnittelun ja tuotekehityksen vaiheet. Opiskelija hallitsee hyvin kudotusta kankaasta valmistetun tuotteen suunnittelun ja monivärisen jacquard-kudonnan. Opiskelija tietää hyvin tuotannon teknisten ja taloudellisten realiteettien vaikutuksen suunnittelu- ja tuotantoprosessiin sekä tuntee hyvin kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija hallitsee hyvin tuotteen hinnoittelun sekä tekniset ohjeistukset tuotantoa varten. Opiskelija hallitsee hyvin ammatillisen presentaation.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee hyvin teollisesti kudotun metrikankaan suunnittelun ja tuotekehityksen vaiheet. Opiskelija hallitsee erinomaisesti kudotusta kankaasta valmistetun tuotteen suunnittelun ja monivärisen jacquard-kudonnan. Opiskelija tietää erittäin hyvin tuotannon teknisten ja taloudellisten realiteettien vaikutuksen suunnittelu- ja tuotantoprosessiin sekä ymmärtää syvällisesti kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija hallitsee erinomaisesti tuotteen hinnoittelun sekä tekniset ohjeistukset tuotantoa varten. Opiskelija hallitsee laadukkaan ammatillisen presentaation ja osaa reflektoida monipuolisesti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee teollisesti kudotun metrikankaan suunnittelun ja tuotekehityksen vaiheet. Opiskelija hallitsee kudotusta kankaasta valmistetun tuotteen suunnittelun ja monivärisen jacquard-kudonnan. Opiskelija tietää tuotannon teknisten ja taloudellisten realiteettien vaikutuksen suunnittelu- ja tuotantoprosessiin sekä tuntee kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija hallitsee tuotteen hinnoittelun sekä tekniset ohjeistukset tuotantoa varten. Opiskelija hallitsee ammatillisen presentaation.