Siirry suoraan sisältöön

Kartografia (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00BT88-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 05.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 18.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Maanmittaustekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Ilkka Partonen
  • Matias Ingman

Ryhmät

  • TXH21S1
    Maanmittaustekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija hallitsee karttaprojektiot ja niiden väliset muunnokset. Tuntee kartan perussisällöt, tietää miten kartta on paikkatiedon käyttöliittymä. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa käyttää ja tulkita erilaisia karttoja, sekä osaa jalostaa mittaus- ja paikkatietoaineistoja kartoiksi.

Sisältö

Karttaprojektiot ja -koordinaatistot. Kartografian ja visuaalisen viestinnän teoriaa. Maastotiedon mallintaminen ja kartografinen esittäminen. Temaattinen kartografia. Kuvaruutukartan käyttöliittymät. Web- ja mobiilikartan asettamat vaatimukset kuvaustekniikalle.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa lukea karttaa. Opiskelija tietää, mitä tarkoitetaan kartografisella yleistyksellä sekä tuntee karttaprojektioiden ja koordinaatistojen periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee Suomessa käytetyt projektiot ja koordinaatistot ja karttalehtijaon sekä ymmärtää erilaisten karttojen (paperi-, web-, mobiilikartat) laadinnan periaatteet ja niiden asettamia vaatimuksia kartografiselle kuvaustekniikalle.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee projektiot ja koordinaatistot, kartografisen yleistyksen ja kuvausteknikan periaatteet niin hyvin, että osaa käyttää niitä suunnitellessaan itsenäisesti uutta karttaa erilaisille julkaisualustoille.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa lukea karttaa. Opiskelija tietää, mitä tarkoitetaan kartografisella yleistyksellä sekä tuntee karttaprojektioiden ja koordinaatistojen periaatteet.