Siirry suoraan sisältöön

Luovuus ja hyvinvointi – kulttuurihyvinvoinnin edistäminen yhteiskunnassaLaajuus (5 op)

Tunnus: KX00FI88

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata kulttuurihyvinvoinnin merkitystä osana hyvinvoivan yhteiskunnan rakentumista. Opiskelija kykenee reflektoimaan luovuuden ja taidetoiminnan hyvinvointivaikutuksia sekä kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen liittyviä ammatillisia käytäntöjä. Hän osaa hankkia luotettavaa, tutkimukseen perustuvaa tietoa sekä kehittää sen pohjalta omaa ammatillista osaamistaan.

Hän osaa reflektoida erilaisia luovuuteen, taidetoimintaan sekä kulttuurihyvinvoinnin edistämiseen liittyviä käsityksiä sekä tunnistaa niiden vaikutuksia moniammatillisissa käytänteissä ja asiantuntijakeskusteluissa. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa kehittäen omalle ammattialalleen soveltuvia käytännön esimerkkejä, joissa hyödynnetään luovuutta, ilmaisua ja taidetoimintaa yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Sisältö

- Mitä on kulttuurihyvinvointi?
- Kulttuuri, luovuus ja taidetoiminta
- Kulttuurihyvinvoinnin yhteiskunnalliset ulottuvuudet
- Luovuus osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäjänä
- Kulttuurihyvinvoinnin edistäminen osana eri alojen ammatillista toimintaa

Lisätiedot

Kestävät elämäntavat edellyttävät merkitysten löytämistä ja hyvinvoinnin rakentamista aineettomien resurssien varaan. Yhteiskunnassa on panostettava ihmisten väliseen luottamukseen, löydettävä ihmisiä yhteen tuovia ja elämän merkityksellisyyteen kiinnittäviä keinoja. Näin voidaan ennalta ehkäistä osattomuuteen johtavia ketjuja sekä monenlaista pahoinvointia ja rakentaa hyvinvoivaa ja yhteisöllistä yhteiskuntaa.