Conceptual Product and Service Design (5 op)
Toteutuksen tunnus: KQ00BT55-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.11.2021 - 31.01.2022
Ajoitus
01.01.2022 - 30.04.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
School of Media, Design and Conservation
Toimipiste
Hämeentie 135
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Design
Opettaja
- Mika Ihanus
Vastuuopettaja
Merja Kosonen
Ryhmät
-
KXE19S1TMTeollinen muotoilu
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu konseptisuunnittelun periaatteisiin, toimintatapoihin ja käsitteisiin. Opiskelija ymmärtää, mitkä ovat konseptisuunnittelun hyödyt osana tuote- ja palvelukehitysprojekteissa.
Opiskelija osaa suunnitella ja dokumentoida perustellun tuote- ja/tai palvelukonseptin ja osaa esittää sen kirjallisesti, visuaalisesti ja suullisesti
Sisältö
- Konseptisuunnitelun periaatteet, käsitteet ja menetelmät
- Palveluideoiden ja -konseptien sekä niiden yksittäisten kontaktipisteiden ymmärtäminen, arviointi ja mallintaminen.
- Tuoteprosessi, palvelutuotannon prosessi ja konseptointityöpaja
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa hyvin. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet erinomaisesti. Opiskelija osaa selittää erinomaisesti konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa kiitettävästi taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa presentoida erinomaisesti tuotoksiaan visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen erinomaisesti visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.