Siirry suoraan sisältöön

Tuote- ja palvelukonseptointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: KQ00BT55-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.11.2021 - 31.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Muotoilun tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Mika Ihanus

Vastuuopettaja

Merja Kosonen

Ryhmät

  • KXE19S1TM
    Teollinen muotoilu

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu konseptisuunnittelun periaatteisiin, toimintatapoihin ja käsitteisiin. Opiskelija ymmärtää, mitkä ovat konseptisuunnittelun hyödyt osana tuote- ja palvelukehitysprojekteissa.
Opiskelija osaa suunnitella ja dokumentoida perustellun tuote- ja/tai palvelukonseptin ja osaa esittää sen kirjallisesti, visuaalisesti ja suullisesti

Sisältö

- Konseptisuunnitelun periaatteet, käsitteet ja menetelmät
- Palveluideoiden ja -konseptien sekä niiden yksittäisten kontaktipisteiden ymmärtäminen, arviointi ja mallintaminen.
- Tuoteprosessi, palvelutuotannon prosessi ja konseptointityöpaja

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa hyvin. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet erinomaisesti. Opiskelija osaa selittää erinomaisesti konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa kiitettävästi taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa presentoida erinomaisesti tuotoksiaan visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman sekä presentoida sen erinomaisesti visuaalisen, kirjallisen ja suullisen viestinnän avulla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa selittää konseptoinnin pääperiaatteet ja käsitteet. Opiskelija osaa selittää konseptoinnin merkityksen kilpailutekijänä sekä osana tuotekehitystä. Opiskelija osaa taustatiedonhankinnan, kerätyn aineiston analysoinnin ja osaa soveltaa tietoa konseptoinnissa. Opiskelija osaa tehdä perustellun konseptisuunnitelman.