Siirry suoraan sisältöön

Johdatus projektinhallintaanLaajuus (2 op)

Opintojakson tunnus: LX00FZ64

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op

Osaamistavoitteet

Keskeiset sisällölliset oppimistulokset (tiedot ja ymmärrys)
Kurssin suoritettuaan opiskelija hankkii taidot International Project Management Associationin (IPMA) ensimmäisen tason akkreditoinnin - sertifioinnin - saamiseksi; tietää, miten hankehyväksyntä hankitaan; hänellä on poikkitieteellinen näkökulma (eli hän tuntee ja kehittää näkökulmaa ja arvostusta vastavuoroisten asiantuntijoiden tarpeisiin, vaatimuksiin ja ammatilliseen ”kulttuuriin”) sekä kulttuurienvälinen tietoisuus, ja hän tietää, miten kaikki liiketoiminnan näkökohdat ovat tärkeitä strategisten suunnitelmien laatimisessa ja erityisesti niiden toteuttamisessa - myös eettisiä käytännesääntöjä käsitellään.

Keskeiset sisällölliset oppimistulokset (taidot)
Kurssin suoritettuaan opiskelija ymmärtää todellisten projektien ”liikennesäännöt” ja hänellä on entistä paremmat valmiudet toteuttaa projekti aina projektin hyväksymisestä ja suunnittelusta sen valvontaan ja toteutukseen asti; hän on vakiinnuttanut ja kehittänyt olemassa olevaa alakohtaista tietämystään; hän pystyy tehokkaammin viestimään projekteissa ja liiketoiminnassa.

Sisältö

Projektinhallinnan perusteet kansainvälisestä, kokonaisvaltaisesta näkökulmasta:
PMBOK (Project Management Body of Knowledge) teoriassa - integraation, viestinnän, henkilöresurssien, ajan, kustannusten, laadun, laajuuden, riskien, hankintojen, etiikan ja prosessivaiheiden (suunnittelu, toteutus, valvonta ja päättäminen) hallinta. Lisäksi käsitellään markkinointia, suunnittelua ja insinöörikysymyksiä tutkimus- ja kehitystyössä, tuoteparannusta, uusien tuotteiden kehittämistä ja toteutettavuustutkimusta teollisen hankkeen elinkaaren aikana.

Painopisteenä ovat myös projektinhallinnan yhteydet muutosjohtamiseen, yrittäjyyteen ja yritysstrategiaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Siirry alkuun