Japanin perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: VV00CB59
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija selviytyy arkipäivän ja työelämän tavallisimmista vuorovaikutustilanteista ja kykenee esittämään kysymyksiä ja vastauksia yleisimmissä palvelutilanteissa, sekä kertomaan perusasioita itsestään. Opiskelija tunnistaa äidinkielen ja kohdekielen eroja tapakulttuurissa ja viestintästrategioissa. Opiskelija tunnistaa ja osaa käyttää kielen kaikkein yleisimpiä perusrakenteita ja kohteliaisuusilmaisuja.
Opiskelija osaa nimetä japanin eri kirjoitusjärjestelmät ja tunnistaa niiden käyttötarkoituksia. Opiskelija osaa lukea ja kirjoittaa hiragana- ja katakanatavumerkkejä ja tunnistaa n. 30 numeroihin ja ajanilmaisuihin liittyviä kanji-merkkiä. Opiskelija kykenee sijoittamaan japanilaisen kulttuurin ilmiöitä historialliseen ja kulttuuriseen kontekstiinsa.
Sisältö
Opiskelija harjoittelee kielen rakenteita, ääntämistä, kirjoitusmerkkejä, kuullun ymmärtämistä, osallistuu kommunikatiivisiin harjoituksiin sekä pari- ja ryhmätyöskentelyyn. Hän myös tutustuu Japanin tapakulttuuriin ja kulttuurihistoriaan.
Esitietovaatimukset
Kurssilla ei edellytetä edeltäviä opintoja.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurin tuntemus ovat opintojakson koko sisältöön nähden suppeita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä parantamisen varaa. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurin tuntemus ovat opintojakson koko sisältöön nähden hyvällä tasolla. Opiskelijalla on valmiuksia so-veltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän viestintätilanteissa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurin tuntemus ovat täysin opintojakson sisältöä vastaavalla tasolla. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän viestintätilanteissa.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelijan taito viestiä kohdekielellä ja kielialueen kulttuurin tuntemus ovat opintojakson koko sisältöön nähden suppeita.