Siirry suoraan sisältöön

FermentointitekniikkaLaajuus (4 op)

Opintojakson tunnus: TF00AB06

Opintojakson perustiedot


Laajuus
4 op

Osaamistavoitteet

Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.

Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.

Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.

Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.

Sisältö

1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori

Esitietovaatimukset

Mikrobiologia 1 ja 2, Mekaniikka ja nesteet sekä Lämpö ja kosteus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1. Opiskelija osaa nimetä tärkeimpiä fermentointiprosesseja.
2. Opiskelija tunnistaa fermenttorin rakenneosia.
3. Opiskelija pystyy nimeämään erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja.
4. Opiskelija osaa laskea yksinkertaisia fermentointiin liittyviä laskuja kaavaan sijoittamalla.
5. Opiskelija pystyy valvomaan laboratoriofermenttorissa tapahtuvaa kasvatusta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

1. Opiskelija osaa kuvata tärkeimpiä fermentointiprosesseja
2. Opiskelija tuntee fermenttorin rakenneosia ja niiden merkityksen.
3. Opiskelija tuntee erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja ja osaa verrata niitä keskenään.
4. Opiskelija osaa laskea tyypillisiä fermentointiin liittyviä laskuja kaavaan sijoittamalla.
5. Sama kuin tyydyttävä (1).

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

1. Opiskelija tuntee tärkeimmät fermentointiprosessit ja niillä tehtävät tuotteet.
2. Opiskelija tuntee fermenttorin rakenneosat ja osaa selittää niiden merkityksen.
3. Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään.
4. Opiskelija osaa laskea tavallisia monivaiheisia fermentointiin liittyviä laskuja.
5. Sama kuin tyydyttävä (1).

Siirry alkuun