Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon mittaaminen ja kehittäminenLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FD52

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee keskeisimmät tuotannon suorituskyvyn mittaustavat ja mittarit sekä niiden liittymisen yrityksen kokonaissuorituskykyyn.
Opiskelija osaa rakentaa tai valita oikeat mittarit tuotannon analysointiin ja hyödyntää niitä päätöksenteon tukena. Opiskelija tuntee ja osaa käyttää eri tuotannon kehittämisen menetelmiä.
Opiskelija hallitsee kustannuslaskennan ja investointilaskennan eri menetelmiä ja osaa käyttää niitä tuotannollisen päätöksenteon tukena.

Sisältö

1. Keskeiset tuotannon mittaamisen termit
2. Suorituskykymittaristot ja niiden implementointi sekä sovellukset tuotantoon
3. Tuotannon mittaaminen
4. Tuotannon kehittämisen menetelmät
5. Kustannuslaskentamenetelmät ja sovellukset
6. Investointilaskelmat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen ja kehittämiseen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskemien periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen liittyvät peruskäsitteet ja osaa valita oikeat mittarit mittaamaan tuotantoa. Opiskelija osaa tuotannon kehitämisen eri menetelmiä.
Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskennan eri menetelmiä ja osaa soveltaa niitä tuotannon kehittämisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen käsitteet ja osaa valita tai rakentaa oikeat mittarit mittaamaan tuotantoa sekä hyödyntämään niitä päätöksenteon tukena.
Opiskelija hallitsee tuotannon kehittämisen eri menetelmät.
Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskennan eri menetelmiä ja osaa soveltaa niitä tuotannon kehittämisessä sekä päätöksenteon tukena.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen ja kehittämiseen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskemien periaatteet.