Siirry suoraan sisältöön

Bio- ja kemiantekniikka, Bio- ja elintarviketekniikka: TXM25S1

Opetussuunitelman tunnus: TXM25S1

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2025
Opetuskieli
suomi

Kuvaus

Bio- ja kemiantekniikan insinööriohjelma tarjoaa monipuolisen koulutuksen, joka valmentaa tulevaisuuden huippuosaajaksi.

Ohjelma yhdistää vahvan teknisen osaamisen ja luovan ongelmanratkaisukyvyn. Opit hyödyntämään uusinta teknologiaa biotekniikan ja kemian aloilla sekä kehittämään kestäviä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi uusien elintarvikkeiden kehittämisen, biojalostuksen tai ympäristöystävällisten tuotantoprosessien suunnittelun parissa.

Tutkinto-ohjelmassa on kaksi pääainetta: bio- ja elintarviketekniikka sekä puhtaat tuotantoteknologiat, joista valinta tehdään jo hakuvaiheessa. Ensimmäisten kahden vuoden ajan opiskelijat opiskelevat pääosin yhdessä, mutta pääainekohtaiset laboratoriokurssit tarjoavat jo varhain syventävää osaamista. Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena keskittyminen omaan pääaineeseen syvenee pääainekurssien, harjoittelun ja opinnäytetyön kautta.

Opetuksessa yhdistetään teoria ja käytäntö hyödyntäen kampuksen nykyaikaisia laboratoriotiloja, joissa opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimaansa käytännössä.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Opetussuunnitelman toteutumisesta kerätään palautetta tutkinto-ohjelman neuvottelukunnalta, yhteistyöyrityksiltä sekä opiskelijoilta. Näiden palautteiden perusteella opetussuunnitelmaa ja toteutuksia kehitetään vuosittain.
Opetussuunnitelma on hyväksytty tutkinto-ohjelmaneuvostossa.

Lisätiedot

Opetussuunnitelma on kopioitu TXM24S1 opetussuunnitelmasta ja siihen on tehty Metropolian OPS2025 uudistuksen mukaiset muutokset.
U!REKA XX00FW79 Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä 1 op on omana opintojaksona.
Tekoälyä ja tietoturvaa koskevat osiot integroitu opintojaksoon TX00FY15 Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun .

Tutkintovastaava
Jarmo Palm
Jarmo.palm@metropolia.fi

Osaamistavoitteet

Tutkinto-ohjelman yhteiset opinnot luovat vankan perustan bio- ja kemiantekniikan pääaineopinnoille. Opiskelija perehtyy aluksi alan toimintaympäristöön ja syventyy opintojen edetessä bio- ja kemiantekniikan sovellusmahdollisuuksiin sekä innovatiivisten teknisten ratkaisujen kehittämiseen. Näitä ratkaisuja voidaan soveltaa niin tuotteiden kuin prosessien suunnittelussa ja tuotannossa.

Keskeiset osaamisalueet:

Aineiden ja materiaalien käyttäytyminen
Opiskelija ymmärtää aineiden ja materiaalien ominaisuuksia ja vuorovaikutuksia, mikä mahdollistaa niiden tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen hyödyntämisen teollisissa sovelluksissa.

Prosessiosaaminen ja tuotannon hallinta
Opiskelija tuntee tuotantoprosessien toimintaperiaatteet ja osaa optimoida niitä energiatehokkuuden, resurssitehokkuuden ja kestävän tuotannon näkökulmasta.

Turvallisuus, laatu ja ympäristövastuu
Opiskelija osaa huomioida ympäristö-, terveys- ja turvallisuusvaatimukset kaikessa toiminnassa ja ymmärtää laadunhallinnan merkityksen prosessien kehittämisessä.

Kestävä kehitys ja kiertotalous
Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden periaatteita tuotantoprosessien ja teknisten ratkaisujen suunnittelussa, edistäen ympäristöystävällistä ja resurssiviisasta toimintaa.

Tutkinto-ohjelma valmentaa monipuolisesti bio- ja kemiantekniikan asiantuntijatehtäviin, joissa yhdistyvät tekninen osaaminen, innovaatiokyky ja kestävän kehityksen mukainen ajattelu.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2025-2026 2026-2027 2027-2028 2028-2029 Syksy 2025 Kevät 2026 Syksy 2026 Kevät 2027 Syksy 2027 Kevät 2028 Syksy 2028 Kevät 2029 1. / 2025 2. / 2025 3. / 2026 4. / 2026 1. / 2026 2. / 2026 3. / 2027 4. / 2027 1. / 2027 2. / 2027 3. / 2028 4. / 2028 1. / 2028 2. / 2028 3. / 2029 4. / 2029
TXM25S1-1001
Orientoituminen bio- ja kemiantekniikkaan

(Valitaan kaikki )

30
TX00FY15 Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5
TX00FX87 Tekniikan matematiikan perusopinnot 5
TX00FX88 Tekniikan fysiikan perusopinnot 5
TX00EX01 Kemian perusteet 1 5
TX00GD86 Elintarvikekemia 5
TX00EC47 Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä 5
TXM25S1-1002
Syventyminen bio- ja kemiantekniikkaan

(Valitaan kaikki )

25
TX00FQ82 Kemian perusteet 2 5
TX00FS47 Mikrobien maailma 5
TX00FN65 Funktiot ja differentiaalilaskenta 5
TX00FQ18 Raaka-aineista tuotteeksi 5
TX00FO51 Soveltava projekti 5
TXM25S1-1003
Bio- ja kemiantekniikan osaajaksi

(Valitaan kaikki )

30
TX00EX28 Insinöörikemia 5
TX00DJ57 Tilastomatematiikka ja koesuunnittelu 5
TX00GF32 Elintarvikkeet ja ravitsemus 3
TX00EX31 Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet 5
TX00GG40 Bio- ja kemiantekniikan fysiikka 5
TX00GD87 Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia 4
TT00AB76 Python-ohjelmointi 3
TXM25S1-1004
Bio- ja kemiantekniikan insinööriksi

(Valitaan kaikki )

25
TX00EX32 Prosessisuunnittelun perusteet 5
TX00BP92 Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta 5
TX00GE12 Terveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laatu (HSEQ) 4
XX00FW79 Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä 1
TX00DJ71 Automaatiotekniikka 5
TX00EZ42 Prosessien käyttö ja kunnossapito 5
TXM25S1-1005
Mikrobien hyödyntäminen tuotannossa

(Valitaan kaikki )

20
TX00FO52 Geenitekniikka ja bioinformatiikan perusteet 5
TX00GF30 Fermentointitekniikka 6
TX00FO54 Olutprojekti 5
TX00GF31 Käymisprosessit 4
TXM25S1-1006
Kestävä tuotekehitys

(Valitaan kaikki )

20
TX00FO56 Bioalan raaka-aineet ja prosessit 5
TX00FO57 Kestävä tuotekehitys 10
TX00FO58 Aistinvarainen arviointi 5
TXM25S1-1007
Vastuullinen tuotanto

(Valitaan kaikki )

10
TX00FO59 Pakkaussuunnittelu 5
TX00FO60 Laatu ja tuoteturvallisuus 5
TXM25S1-1010
Metropolian innovaatio-opinnot

(Valitaan kaikki )

10
XX00FV31 Metropolia Minno 1 2
XX00FV32 Metropolia Minno 2 3
XX00FV33 Metropolia Minno 3 5
TXM25S1-1015
Kieliopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10)

10
TX00BU17 Tekniikan alan englanti ja viestintä 5
TX00GE77 Akateeminen viestintä 2
TX00FX08 Tekniikan alan ruotsi 3
TX00GE78 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
TXM25S1-1014
Työelämäosaamisen profiloitumisopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5)

5
TXM25S1-1011
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
TXM25S1-1012
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
TX00BQ40 Harjoittelu 1 15
TX00BQ41 Harjoittelu 2 15
TXM25S1-1013
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
XX00EL75 Opinnäytetyön suunnittelu 5
XX00EL76 Opinnäytetyön toteutus 5
XX00EL77 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 5
Yhteensä 240 60 65 57 46 30 30 30 35 30 27 23.5 22.5 15 15 15 15 14.5 15.5 16 19 13 17 13.5 13.5 16 7.5 12.5 10

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

amk::amk-tutkintojen kieliopinnot

AMK-tutkintoon johtavien opintojen tavoitteena on, että tutkinnon suorittaneella on riittävä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön. (Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakoulusta 1129/2014, 4 §).

Ammatillinen englanti

Vieraan kielen kirjallinen ja suullinen taito, joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen.

Tekniikan alan englanti ja viestintä
Suomi toisena kielenä
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Toinen kotimainen kieli (ruotsi)

Ruotsin kielen taito, joka julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) mukaan vaaditaan korkeakoulututkintoa edellyttävään virkaan kaksikielisellä virka-alueella ja joka ammatin harjoittamisen ja ammatillisen kehityksen kannalta on tarpeellinen.

Tekniikan alan ruotsi
Luokittelemattomat
Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
Tekniikan matematiikan perusopinnot
Tekniikan fysiikan perusopinnot
Kemian perusteet 1
Elintarvikekemia
Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä
Kemian perusteet 2
Mikrobien maailma
Funktiot ja differentiaalilaskenta
Raaka-aineista tuotteeksi
Soveltava projekti
Insinöörikemia
Tilastomatematiikka ja koesuunnittelu
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet
Bio- ja kemiantekniikan fysiikka
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Python-ohjelmointi
Prosessisuunnittelun perusteet
Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Terveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laatu (HSEQ)
Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä
Automaatiotekniikka
Prosessien käyttö ja kunnossapito
Geenitekniikka ja bioinformatiikan perusteet
Fermentointitekniikka
Olutprojekti
Käymisprosessit
Bioalan raaka-aineet ja prosessit
Kestävä tuotekehitys
Aistinvarainen arviointi
Pakkaussuunnittelu
Laatu ja tuoteturvallisuus
Metropolia Minno 1
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Akateeminen viestintä
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte

RAKENNE AMK-koulutus (A18.12.2014/1129)

Asetuksen 18.12.2014/1129 mukainen rakenne. 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Python-ohjelmointi
Prosessisuunnittelun perusteet
Terveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laatu (HSEQ)
Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä
Automaatiotekniikka
Prosessien käyttö ja kunnossapito
Geenitekniikka ja bioinformatiikan perusteet
Fermentointitekniikka
Olutprojekti
Käymisprosessit
Bioalan raaka-aineet ja prosessit
Kestävä tuotekehitys
Aistinvarainen arviointi
Pakkaussuunnittelu
Laatu ja tuoteturvallisuus
Metropolia Minno 3
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet
Prosessisuunnittelun perusteet
Prosessien käyttö ja kunnossapito
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Perusopinnot
Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
Tekniikan matematiikan perusopinnot
Tekniikan fysiikan perusopinnot
Kemian perusteet 1
Elintarvikekemia
Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä
Kemian perusteet 2
Mikrobien maailma
Funktiot ja differentiaalilaskenta
Raaka-aineista tuotteeksi
Soveltava projekti
Insinöörikemia
Tilastomatematiikka ja koesuunnittelu
Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet
Bio- ja kemiantekniikan fysiikka
Python-ohjelmointi
Prosessisuunnittelun perusteet
Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Prosessien käyttö ja kunnossapito
Metropolia Minno 1
Metropolia Minno 2
Tekniikan alan englanti ja viestintä
Akateeminen viestintä
Tekniikan alan ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat

ARENE 2022:: Ammattikorkeakoulujen yhteiset kompetenssit::AMK-tutkinto

Korvaa ”Metropolian yhteiset osaamiset::AMK-koulutus” -jäsentelyn. Heidi Rontu/31.8.2022

Eettisyys

Valmistuva opiskelija toimii ammattialan eettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti huomioiden tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteet.
- kykenee vastaamaan omasta toiminnastaan ja sen seurauksista ja reflektoimaan niitä alansa ammattieettisten periaatteiden ja arvojen mukaisesti.
- ottaa toiset huomioon ja edistää tasa?arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
- huomioi toiminnassaan moninaisuuden ja saavutettavuuden toteutumista.
- ymmärtää hyvän tieteellisen käytännön periaatteet ja toimii niiden mukaisesti.
- kykenee eettisiin arvoihin perustuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Elintarvikekemia
Mikrobien maailma
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Automaatiotekniikka
Prosessien käyttö ja kunnossapito
Geenitekniikka ja bioinformatiikan perusteet
Aistinvarainen arviointi
Laatu ja tuoteturvallisuus
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Ennakoiva kehittäminen

Valmistuva opiskelija osaa kehittää oman alan tulevaisuutta ennakoivia ratkaisuja soveltaen olemassa olevaa tietoa sekä tutkimus-ja kehittämismenetelmiä.
- ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.
- osaa työskennellä projekteissa yhteistyössä eri alojen toimijoiden kanssa.
- osaa soveltaa kehittämisessä alan ole massa olevaa tietoa ja hyödyntää tutkimus- ja kehittämismenetelmiä.
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja oman alansa tulevaisuutta ennakoiden.

Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä
Soveltava projekti
Python-ohjelmointi
Terveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laatu (HSEQ)
Fermentointitekniikka
Käymisprosessit
Kestävä tuotekehitys
Metropolia Minno 1
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Valmistuva opiskelija osaa toimia monikulttuurisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja verkostoissa.
- tuntee oman kulttuuritaustansa vaikutuksia toimintaansa ja osaa kehittää monikulttuurisuutta huomioivia toimintatapoja työyhteisössään.
- osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään.
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään.

Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Tekniikan alan englanti ja viestintä
Tekniikan alan ruotsi
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Kestävä kehitys

Valmistuva opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet, edistää niiden toteutumista sekä toimii vastuullisesti ammattilaisena ja yhteiskunnan jäsenenä.
- osaa käyttää omaan alaansa liittyvää tietoa kestävien ratkaisujen ja toimintamallien etsimiseen, käyttöönottami seen ja vakiinnuttamiseen.
- ymmärtää kestävyyshaasteita, niiden keskinäisiä riippuvuuksia sekä asioiden ja ongelmien monia näkökulmia.

Kemian perusteet 1
Mikrobien maailma
Raaka-aineista tuotteeksi
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet
Terveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laatu (HSEQ)
Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä
Olutprojekti
Käymisprosessit
Bioalan raaka-aineet ja prosessit
Kestävä tuotekehitys
Pakkaussuunnittelu
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Oppimaan oppiminen

Valmistuva opiskelija tunnistaa osaamisensa ja oppimistapojensa vahvuuksia ja kehityskohteita sekä hyödyntää oppimisessaan yhteisöllisyyden ja digitalisaation mahdollisuuksia.
- arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä.
- osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.
- ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.

Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun
Tekniikan matematiikan perusopinnot
Tekniikan fysiikan perusopinnot
Kemian perusteet 1
Elintarvikekemia
Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä
Kemian perusteet 2
Mikrobien maailma
Funktiot ja differentiaalilaskenta
Raaka-aineista tuotteeksi
Soveltava projekti
Insinöörikemia
Tilastomatematiikka ja koesuunnittelu
Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet
Bio- ja kemiantekniikan fysiikka
Python-ohjelmointi
Prosessisuunnittelun perusteet
Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
Fermentointitekniikka
Olutprojekti
Käymisprosessit
Metropolia Minno 1
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Tekniikan alan englanti ja viestintä
Akateeminen viestintä
Tekniikan alan ruotsi
Suomi toisena kielenä: työelämän suomi
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Työelämässä toimiminen

Valmistuva opiskelija omaa monipuoliset työelämävalmiudet ja osaa toimia alansa työyhteisöissä
- osaa toimia rakentavasti työyhteisössä ja edistää omaa ja työyhteisön hyvinvointia.
- osaa toimia ammatillisesti työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa.
- hyödyntää teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia omassa työssään.
- ymmärtää muuttuvan työelämän kompleksisuuden ja omaa resilienssiä muuttuvissa työelämän tilanteissa.
- omaa valmiudet yrittäjämäiseen toimintatapaan

Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä
Soveltava projekti
Olutprojekti
Käymisprosessit
Metropolia Minno 2
Metropolia Minno 3
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnittelu
Opinnäytetyön toteutus
Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
TXM25S1-1001
Orientoituminen bio- ja kemiantekniikkaan

(Valitaan kaikki )

30
TX00FY15 Orientaatio ammattialaan ja opiskeluun 5
TX00FX87 Tekniikan matematiikan perusopinnot 5
TX00FX88 Tekniikan fysiikan perusopinnot 5
TX00EX01 Kemian perusteet 1 5
TX00GD86 Elintarvikekemia 5
TX00EC47 Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä 5
TXM25S1-1002
Syventyminen bio- ja kemiantekniikkaan

(Valitaan kaikki )

25
TX00FQ82 Kemian perusteet 2 5
TX00FS47 Mikrobien maailma 5
TX00FN65 Funktiot ja differentiaalilaskenta 5
TX00FQ18 Raaka-aineista tuotteeksi 5
TX00FO51 Soveltava projekti 5
TXM25S1-1003
Bio- ja kemiantekniikan osaajaksi

(Valitaan kaikki )

30
TX00EX28 Insinöörikemia 5
TX00DJ57 Tilastomatematiikka ja koesuunnittelu 5
TX00GF32 Elintarvikkeet ja ravitsemus 3
TX00EX31 Virtaustekniikka ja lämmönsiirron perusteet 5
TX00GG40 Bio- ja kemiantekniikan fysiikka 5
TX00GD87 Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia 4
TT00AB76 Python-ohjelmointi 3
TXM25S1-1004
Bio- ja kemiantekniikan insinööriksi

(Valitaan kaikki )

25
TX00EX32 Prosessisuunnittelun perusteet 5
TX00BP92 Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta 5
TX00GE12 Terveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laatu (HSEQ) 4
XX00FW79 Kestävyys eurooppalaisessa kaupunkiympäristössä 1
TX00DJ71 Automaatiotekniikka 5
TX00EZ42 Prosessien käyttö ja kunnossapito 5
TXM25S1-1005
Mikrobien hyödyntäminen tuotannossa

(Valitaan kaikki )

20
TX00FO52 Geenitekniikka ja bioinformatiikan perusteet 5
TX00GF30 Fermentointitekniikka 6
TX00FO54 Olutprojekti 5
TX00GF31 Käymisprosessit 4
TXM25S1-1006
Kestävä tuotekehitys

(Valitaan kaikki )

20
TX00FO56 Bioalan raaka-aineet ja prosessit 5
TX00FO57 Kestävä tuotekehitys 10
TX00FO58 Aistinvarainen arviointi 5
TXM25S1-1007
Vastuullinen tuotanto

(Valitaan kaikki )

10
TX00FO59 Pakkaussuunnittelu 5
TX00FO60 Laatu ja tuoteturvallisuus 5
TXM25S1-1010
Metropolian innovaatio-opinnot

(Valitaan kaikki )

10
XX00FV31 Metropolia Minno 1 2
XX00FV32 Metropolia Minno 2 3
XX00FV33 Metropolia Minno 3 5
TXM25S1-1015
Kieliopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 10 )

10
TX00BU17 Tekniikan alan englanti ja viestintä 5
TX00GE77 Akateeminen viestintä 2
TX00FX08 Tekniikan alan ruotsi 3
TX00GE78 Suomi toisena kielenä: työelämän suomi 3
TXM25S1-1014
Työelämäosaamisen profiloitumisopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 5 )

5
TXM25S1-1011
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
TXM25S1-1012
Harjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
TX00BQ40 Harjoittelu 1 15
TX00BQ41 Harjoittelu 2 15
TXM25S1-1013
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

15
XX00EL75 Opinnäytetyön suunnittelu 5
XX00EL76 Opinnäytetyön toteutus 5
XX00EL77 Opinnäytetyön raportointi ja kypsyysnäyte 5
Siirry alkuun