Kestävä tuotekehitysLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00EX42
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Metropolia
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa tuotekehityksen vaiheet ideasta tuotteeksi. Opiskelija osaa käyttää projektinhallinnan työkaluja tuotekehitysprojektissa.
Opiskelija osaa tiedostaa kuluttajaymmärryksen ja markkina-analyysin merkityksen uuden tuotteen kehittämisessä.
Opiskelija osaa huomioida kestävän kehityksen tuotekehityksessä (esimerkiksi elinkaariajattelun).
Sisältö
1. Tuotekehitysprojektin vaiheet ja projektinhallinta
2. Tuotekehitysprosessin sertifiointi
3. Kestävä tuotekehitys
4. Kuluttajaymmärrys tuotekehityksessä
5. Markkina-analyysi (liiketalous 1 op)
Esitietovaatimukset
Johdatus bio- ja elintarviketekniikkaan
Elintarvikeprosessit ja elintarvikeanalytiikka
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti