Siirry suoraan sisältöön

Aistinvarainen laatuLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EZ27

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää aistien toimintaa elintarvikkeiden arvioinnissa ja osaa hyödyntää aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä elintarvikkeiden raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden arvioimisessa. Opiskelija osaa itse toimia arvioijana, toteuttaa aistinvaraisia arviointeja ja tulkita saatuja tuloksia. Opiskelija osaa myös hyödyntää tilastollisia menetelmiä tulosten käsittelyssä ja tulkinnassa

Sisältö

1. Yleisimmät aistinvaraiset arviointimenetelmät (kuten perusmakutesti, erotustestit ja kuvaileva menetelmä)
2. Aistinvaraiseen arviointiin osallistuminen, arvioinnin toteuttaminen ja tulosten raportointi
3. Tilastolliset menetelmät tulosten käsittelyn työkaluna 2 op

Esitietovaatimukset

Johdanto bio- ja elintarvikeprosesseihin

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti

Lisätiedot

Kurssi sisältää laboratoriotyöskentelyä