Johdatus bio- ja elintarviketekniikkaanLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00EX43
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Metropolia
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää bio- ja elintarvikealan teollisuutta ja sen tunnuspiirteitä.
Opiskelija osaa bio- ja elintarvikeprosesseja ja niiden optimointia.
Opiskelija osaa valita sopivia raaka-aineita prosessia varten. Opiskelija osaa myös määrittää raaka-aineiden ja tuotteiden ominaisuuksia.
Opiskelija osaa soveltaa tilastomatematiikassa ja koesuunnittelussa oppimiaan taitoja prosessin optimointiin.
Sisältö
1. Bio- tai/ja elintarviketekninen prosessi
2. Teollisuusalan esittely
3. Prosessissa käytetyt raaka-aineet
4. Tuotteen ominaisuuksien analysointi
5. Prosessin optimointi koesuunnittelun ja tilastollisten menetelmien avulla
Esitietovaatimukset
Mikrobien maailma
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti