Siirry suoraan sisältöön

Johdatus bio- ja elintarviketekniikkaanLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EX43

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää bio- ja elintarvikealan teollisuutta ja sen tunnuspiirteitä.

Opiskelija osaa bio- ja elintarvikeprosesseja ja niiden optimointia.

Opiskelija osaa valita sopivia raaka-aineita prosessia varten. Opiskelija osaa myös määrittää raaka-aineiden ja tuotteiden ominaisuuksia.

Opiskelija osaa soveltaa tilastomatematiikassa ja koesuunnittelussa oppimiaan taitoja prosessin optimointiin.

Sisältö

1. Bio- tai/ja elintarviketekninen prosessi
2. Teollisuusalan esittely
3. Prosessissa käytetyt raaka-aineet
4. Tuotteen ominaisuuksien analysointi
5. Prosessin optimointi koesuunnittelun ja tilastollisten menetelmien avulla

Esitietovaatimukset

Mikrobien maailma

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti