Pakkaaminen ja logistiikkaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00EX40
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Korkeakoulu
- Metropolia
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa selittää pakkauksen merkityksen elintarvikkeelle. Hän osaa nimetä yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja niiden ominaisuuksia sekä tuntee elintarvikepakkauksille asetettuja vaatimuksia (kuten lainsäädännöllisiä ja logistiikkaketjun vaatimuksia). Opiskelija osaa valita elintarvikkeille sopivia, kestävän kehityksen mukaisia pakkausratkaisuja ja hän myös osaa laatia elintarvikkeelle pakkausmerkinnät
Sisältö
1. Pakkausmateriaalien (kuten muovien, lasin, paperin, kartonkien sekä metallien) soveltuvuus eri elintarvikeryhmien pakkaamiseen
2. Pakkausmateriaalien turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus
3. Kestävän kehityksen mukaiset pakkaukset
4. Pakkausmenetelmät ja -laitteistot
5. Pakkaukset logistiikkaketjussa
6. Pakkausmerkinnät
Esitietovaatimukset
Johdanto bio- ja elintarvikeprosessihin
Elintarvikeprosessit ja elintarvikeanalytiikka
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti