Siirry suoraan sisältöön

Pakkaaminen ja logistiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EX40

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa selittää pakkauksen merkityksen elintarvikkeelle. Hän osaa nimetä yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja niiden ominaisuuksia sekä tuntee elintarvikepakkauksille asetettuja vaatimuksia (kuten lainsäädännöllisiä ja logistiikkaketjun vaatimuksia). Opiskelija osaa valita elintarvikkeille sopivia, kestävän kehityksen mukaisia pakkausratkaisuja ja hän myös osaa laatia elintarvikkeelle pakkausmerkinnät

Sisältö

1. Pakkausmateriaalien (kuten muovien, lasin, paperin, kartonkien sekä metallien) soveltuvuus eri elintarvikeryhmien pakkaamiseen
2. Pakkausmateriaalien turvallisuus ja vaatimustenmukaisuus
3. Kestävän kehityksen mukaiset pakkaukset
4. Pakkausmenetelmät ja -laitteistot
5. Pakkaukset logistiikkaketjussa
6. Pakkausmerkinnät

Esitietovaatimukset

Johdanto bio- ja elintarvikeprosessihin
Elintarvikeprosessit ja elintarvikeanalytiikka

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti