Skip to main content

Fermentation TechnologyLaajuus (5 cr)

Code: TX00DJ63

Credits

5 op

Objective

Student has understanding of general importance of fermentation technology and its role in biotechnical processes.
Student can recognize components of a fermenter, knows aseptic solutions and understands the role of limiting factors in fermentation.
Student can compare different fermenters and types of fermentations and understands the significance of measurements and control.
Student can use common formulas in fermentation processes.
Student has an overview about a laboratory scale fermenter.
Student knows basic processes in environmental biotechnology and can follow the improvements in the business.

Content

1. Significance of fermentation technology
2. Fermenter as piece of equipment
3. Different types of fermenters and fermentations
4. Calculation concerning fermentation
5. Laboratory scale fermenter
6. Environmental applications

Prerequisites

Heat Transfer and Fluid Mechanics in Food Engineering

Assessment criteria, satisfactory (1)

The student will demonstrate familiarity with the knowledge base and core content of the field and knows how to search for information in a diverse array of information sources.

Assessment criteria, good (3)

The student is able to use the concepts and knowledge of the field coherently.
The student is able to search for information and to critically evaluate sources of information.

Assessment criteria, excellent (5)

The student is able to expertly use the concepts and knowledge of the field, as well as to justify the use of information sources. The student is able to justify actions on the basis of research data or reports.

Assessment criteria, approved/failed

The student will demonstrate familiarity with the knowledge base and core content of the field and knows how to search for information in a diverse array of information sources.

Enrollment

28.11.2022 - 31.12.2022

Timing

09.01.2023 - 10.03.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 40

Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Mikko Halsas
Teacher in charge

Arto Yli-Pentti

Groups
  • BIO21
    Bio- ja elintarviketekniikka
  • TXM21S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Objective

Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.

Content

1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Prerequisites

Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka

Enrollment

29.11.2021 - 06.01.2022

Timing

10.01.2022 - 11.03.2022

Number of ECTS credits allocated

5 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

School of Smart and Clean Solutions

Campus

Leiritie 1

Teaching languages
  • Finnish
Degree programmes
  • Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
  • Markus Räsänen
Teacher in charge

Arto Yli-Pentti

Groups
  • TXM20S1
    Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
  • BIO20
    Bio- ja elintarviketekniikka

Objective

Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.

Content

1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.

Assessment criteria, approved/failed

Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.

Prerequisites

Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka