FermentointitekniikkaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00DJ63
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.
Sisältö
1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset
Esitietovaatimukset
Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.