Teollinen mikrobiologiaLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00DJ56
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee eri mikrobiluokkien erikoispiirteet. Hän tuntee hyöty- ja haittamikrobien esiintymistä eri ympäristössä; elintarviketuotannon, ympäristötekniikan sekä teollisuusympäristön sovelluksissa. Mikrobiyhteisöjen kasvuun vaikuttavat tekijät ja niiden hallinta on hänelle tuttuja. Hän hallitsee mikrobien tunnistamisen perusperiaatteet ja osaa soveltaa niitä.
Opiskelija osaa työskennellä aseptisesti, hallitsee tärkeimmät mikrobiologiset perusmenetelmät ja ymmärtää eri hygieniatasojen erot sekä niiden käyttövaatimukset.
Sisältö
1. Mikrobien luokitus bioteknisestä näkökulmasta
2. Mikrobien tunnistamismenetelmät ja mikroskopointi
3. Aseptinen työskentely ja sterilointi
4. Kasvatustekniikat, kasvun seurata
5. Mikrobien esiintyminen erilaisissa ympäristöissä ja niiden hyväksikäyttö eri tarkoituksiin
Esitietovaatimukset
Biotieteiden perusteet
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- toimia opiskelijatyhmän jäsenenä
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- toimia opiskelijatyhmän jäsenenä