Siirry suoraan sisältöön

Musiikkikasvatuksen lähtökohdat ja työtavat 2Laajuus (2 op)

Opintojakson tunnus: KX00GB85

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata musiikin vaikutuksia sekä niiden merkitystä erilaisten ihmisten oppimiselle, ja hän kykenee ottamaan tämän huomioon suunnitellessaan ryhmätoimintaa. Opiskelija osaa kehittää pedagogisessa toiminnassaan luovuuden, ilmaisun, improvisoinnin, musiikillisen keksimisen ja kehollisen kokemisen työvälineitä sekä reflektoida hankkimaansa tietoa sitoen teoriaa käytäntöön.

Opiskelija kykenee tunnistamaan ryhmäprosessiin liittyviä tekijöitä. Opiskelija kykenee reflektoimaan luovuuden, ilmaisun, improvisoinnin, musiikillisen keksimisen ja kehollisen kokemisen merkitystä sekä niiden tukemiseen tähtääviä pedagogisia lähestymistapoja sekä niihin liittyvää tietoa. Opiskelija osaa hyödyntää aktiivisesti reflektiivistä oppimisotetta oman oppimisensa suuntaamisessa ja kehittymisen havainnoinnissa.

Sisältö

Luovuus ja elämänkulku, oppiminen, musiikillinen keksintä ja improvisointi, kehollisuus ja vuorovaikutus musiikissa, oppijalähtöisyys pedagogisissa käytännöissä, opetus- ja ohjaustilanteiden suunnittelu ja toteutus, muusikkous pedagogin työssä, reflektointi yksin ja yhdessä.

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa suunnitella musiikkitoimintaa ja reflektoida oppimista elämänkulun eri vaiheissa. Hän osaa huomioida ihmisten erilaisten ominaisuuksien sekä tuen tarpeiden vaikutuksia musiikkitoiminnan suunnittelussa sekä tunnistaa opettajan pedagogisten valintojen merkitystä oppimiselle ryhmässä. Hän osaa reflektoida omaa oppimistaan sekä kokemiaan ja näkemiään opetustilanteita. Opiskelija osaa toimia työryhmän aktiivisena jäsenenä ja antaa rakentavaa palautetta erilaisissa ryhmätyön vaiheissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa suunnitella ilmaisua, keksimistä ja oppimisen iloa tukevaa oppijalähtöistä musiikkitoimintaa sekä tunnistaa mahdollisuuksia tukea erilaisten ihmisten luovaa toimijuutta. Hän osaa tunnistaa erilaisiin opetus- ja ohjaustilanteisiin sopivia lähestymistapoja, pedagogisia työvälineitä sekä opettajan pedagogisten valintojen merkitystä oppimiselle ryhmässä. Hän osaa reflektoida omaa oppimistaan ja siinä herääviä tunteita sekä kokemiaan ja näkemiään opetustilanteita. Opiskelija osaa toimia työryhmän aktiivisena jäsenenä, antaa rakentavaa palautetta erilaisissa ryhmätyön vaiheissa sekä etsiä aktiivisesti ratkaisuja ryhmätyössä esiin tuleviin haasteisiin. Hän kykenee tietoisesti ohjaamaan omaa asemoitumistaan erilaisissa työryhmissä sekä tunnistamaan omaa kehittymistään vuorovaikutustilanteissa.

Siirry alkuun