Siirry suoraan sisältöön

Teosanalyysi ja reproduktioLaajuus (10 op)

Tunnus: KX00EZ60

Laajuus

10 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa määritellä ja analysoida eri aikakausia ja musiikkityylejä, niitä edustavia teoksia ja musiikintekijöitä. Opiskelija osaa eritellä, miten musiikkia ja sen eri elementtejä havaitaan sekä osaa analysoida teosten musiikillista sisältöä ja sijoittaa ne historialliseen ja tyylilliseen viitekehykseen. Opiskelija osaa hakea ammatillista ja tutkimuksellista tietoa eri lähteistä, jäsentää sitä kriittisesti ja soveltaa sitä omaan toimintaansa. Opiskelija osaa tehdä tarkan transkription useita eri instrumentteja sisältävästä äänitteestä ja kirjoittaa kuulemansa notaatioksi partituurimuotoon. Opiskelija kykenee toistamaan eri aikakausien äänitys-, miksaus- ja tuotantotapoja “reverse engineering” -tekniikalla.

Sisältö

Luennot. Studiotyöskentely ryhmätyönä ja yksin. Tarkan transkription laatiminen. Musiikin ja musiikkiteosten analysointi. Ammatillisiin ja tutkimuksellisiin kirjoituksiin perehtyminen.

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa kirjoittaa musiikkia ja sanoituksia yksin ja pienryhmissä sekä annettujen toimeksiantojen mukaan että omaehtoisesti. Opiskelija osaa toimia eri populaarimusiikkityyleissä ammattimaisesti ja luovasti. Opiskelija kuuntelee ja tutkii omaa ja muiden musiikkia sekä alan ammatillisia tekstejä analyyttisesti ja osaa soveltaa oppimaansa omassa musiikin tekemisessään. Opiskelija osaa havaita erilaisia musiikillisia trendejä, kuvata musiikkiteollisuuden toimintatapoja sekä osaa hyödyntää löydöksiään omassa taiteellisessa ja ammatillisessa toiminnassaan ja urasuunnittelussaan.

Opiskelija hallitsee studiotuotannon kokonaisuuden ja pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan ammattimaisen äänitteen tuotannon. Opiskelija osaa kuvata äänitteen tekemisen eri vaiheet ja erilaisten projektien erityispiirteet. Opiskelija pystyy toimimaan äänitteen taiteellisena tuottajana ja toteuttamaan sen teknisesti korkeatasoisesti. Opiskelija osaa tehdä teknisesti ja taiteellisesti tasapainoisia miksauksia eri musiikkityyleihin ja käyttötarkoituksiin ja osaa hyödyntää tietokonepohjaisen studioteknologian tarjoamia mahdollisuuksia.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa määritellä ja analysoida eri aikakausia ja musiikkityylejä, niitä edustavia teoksia ja musiikintekijöitä. Opiskelija osaa eritellä, miten musiikkia ja sen eri elementtejä havaitaan sekä osaa analysoida teosten musiikillista sisältöä ja sijoittaa ne historialliseen ja tyylilliseen viitekehykseen. Opiskelija kykenee toistamaan eri aikakausien äänitys-, miksaus- ja tuotantotapoja “reverse engineering” -tekniikalla. Opiskelija osaa työskennellä annettujen toimeksiantojen ja aikataulujen mukaisesti.