Siirry suoraan sisältöön

Tekijänoikeus ja musiikkiliiketoimintaLaajuus (5 op)

Tunnus: KX00EZ59

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata tekijänoikeuslainsäädännön keskeiset periaatteet, tuntee musiikkialan tekijänoikeuksiin liittyviä toimintatapoja sekä osaa soveltaa niitä luovan ja esittävän säveltaiteilijan näkökulmasta. Opiskelija osaa eritellä tärkeimmät sopimus- ja raportointikäytännöt mm. musiikin kustantamiseen ja musiikin levittämiseen liittyen. Opiskelija osaa kuvata keskeisten tekijänoikeus-, edunvalvonta- ja ammatillisten järjestöjen vastuita ja toiminta-alueita.

Opiskelija osaa eritellä yrittäjyyteen liittyviä perusasioita, verotus- ja sopimuskäytäntöjä sekä eri yritysmuotojen ja ammatin- ja liikkeenharjoittajuuden eroja ja niiden soveltuvuutta omaan toimintaansa. Opiskelija osaa hakea tietoa kotimaisista luovien alojen rahoitusjärjestelmistä sekä osaa kuvata hyvän apurahahakemuksen periaatteet. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa kokonaisen musiikkiprojektin tuotannollisen sisällön ja työvaiheet.

Sisältö

Musiikkialan toimijat ja niiden tehtävät. Tekijänoikeuden perusteet ja erityiskysymykset luovan ja esittävän muusikon sekä äänitetuottajan näkökulmasta. Keskeiset tekijänoikeus- ja ammatilliset järjestöt ja niiden palvelut. Ammattimaisen musiikin tekemisen ja äänitetuotannon edellyttämät ilmoitukset, luvat ja tunnisteet. Yrittäjyys luovilla aloilla. Apurahat ja hakemukset. Musiikkituotantoprojektin tuotannollisen osuuden suunnittelu ja dokumentointi.

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa kuvata yrittäjämäistä toimintatapaa ja eritellä yrittäjyyden edellyttämiä tietoja ja taitoja. Opiskelija tunnistaa työllistymisensä kannalta keskeistä osaamistaan. Opiskelija osaa hakea musiikkialaa koskevaa tietoa ja soveltaa sitä omaan toimintaansa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa kuvata tekijänoikeuslainsäädännön keskeiset periaatteet sekä musiikkialan tekijänoikeuksiin liittyviä toimintatapoja. Opiskelija osaa eritellä tärkeimmät musiikkialan sopimus- ja raportointikäytännöt. Opiskelija osaa kuvata keskeisten tekijänoikeus-, edunvalvonta- ja ammatillisten järjestöjen vastuita ja toiminta-alueita.

Opiskelija osaa eritellä yrittäjyyteen liittyviä perusasioita, verotus- ja sopimuskäytäntöjä sekä eri yritysmuotojen ja ammatin- ja liikkeenharjoittajuuden eroja ja niiden soveltuvuutta omaan toimintaansa. Opiskelija osaa kuvata hyvän apurahahakemuksen periaatteet. Opiskelija osaa työskennellä annettujen toimeksiantojen ja aikataulujen mukaisesti. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa kokonaisen musiikkiprojektin tuotannollisen sisällön ja työvaiheet.