Siirry suoraan sisältöön

Musiikki ja uusi teknologiaLaajuus (5 op)

Tunnus: KX00EZ55

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii tuntemaan uusia musiikkiteknologian sovelluksia sekä muita musiikin opiskelussa, harjoittelussa ja opetuksessa hyödynnettäviä tietokoneohjelmia ja oheislaitteita. Opiskelija osaa hahmottaa erilaisia musiikkiteknologian osa-alueita. Opiskelija hallitsee videotuotannon perustaidot. Opintojakson suorittanut opiskelija osaa käyttää ja ylläpitää tietokonetta sekä keskeisiä musiikkisovelluksia opiskelussaan sekä ammatissaan. Opiskelija osaa selittää teknologisen kehityksen seuraamisen ja uusien teknologioiden soveltamisen merkityksen omassa työssään sekä osaamisensa ja ilmaisunsa jatkuvassa päivittämisessä.

Sisältö

Luennot ja vierailijaluennot. Yksinkertaisen videotuotannon harjoitukset. Tutustuminen uuteen teknologiaan ja sen sovelluksiin.

Esitietovaatimukset

Opiskelija hallitsee äänisynteesin perusteet sekä osaa kuvata syntetisaattorien toimintaperiaatteita. Opiskelija osaa suunnitella ja tuottaa haluamiaan soundeja ja efektejä äänityöasemaympäristössä. Opiskelija osaa kuvata sämpläyksen perusperiaatteet, osaa käyttää erilaisia sämplereitä sekä osaa rakentaa omia sämpleinstrumentteja. Opiskelija osaa käyttää äänisynteesiä ja sämpläystä luovasti omassa musiikin tekemisessään. Opiskelija osaa käyttää signaaliprosessoreita miksauksessa ja editoinnissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija oppii tuntemaan uusia musiikkiteknologian sovelluksia sekä muita musiikin opiskelussa, harjoittelussa ja opetuksessa hyödynnettäviä tietokoneohjelmia ja oheislaitteita. Opiskelija osaa hahmottaa erilaisia musiikkiteknologian osa-alueita. Opiskelija hallitsee videotuotannon perustaidot. Opiskelija osaa käyttää ja ylläpitää tietokonetta sekä keskeisiä musiikkisovelluksia opiskelussaan sekä ammatissaan.

Opiskelija osaa selittää teknologisen kehityksen seuraamisen ja uusien teknologioiden soveltamisen merkityksen omassa työssään sekä osaamisensa ja ilmaisunsa jatkuvassa päivittämisessä. Opiskelija osaa työskennellä annettujen toimeksiantojen ja aikataulujen mukaisesti.