Siirry suoraan sisältöön

Tekniikka ja ilmaisu 4: liveLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FR11

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa teknisesti ja ilmaisullisesti konseptipohjaiseen sisältökokonaisuuteen sopivaa audiovisuaalista materiaalia. Hän tietää toimitetun, asia- ja viihteellisten tuotantojen tekniset vaatimukset ja osaa valita ääni-ja kuvateknisen laitteiston niiden toteuttamiseen. Opiskelija osaa tuottaa monipuolisia ohjelmasisältöjä ja ymmärtää erilaisten jakelualustojen tarpeita. Hän osaa toimia ratkaisukeskeisesti nopeissa tuotantotilanteissa. Hän tuntee studiotyöskentelyn toimintatapoja ja ammattirooleja. Hän tuntee erilaisten tuotantoympäristöjen työturvallisuusmääräyksiä ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Hän osaa tiimityöskentelyn ja prosessinhallinnan mediatuotannossa.

Sisältö

- toimitetun sisällön tekninen tuotanto ja ilmaisun periaatteet
- asia- ja viihdesisältöjen tekninen tuotanto ja ilmaisun periaatteet
- suorien lähetysten tekninen suunnittelu ja konventiot
- ääni- ja kuvateknisten laitteiden ja ohjelmistojen tuntemus ja käyttö nopeissa tuotantoprosesseissa
- studiotyöskentely
- projektinhallinta ja tiimityöskentely

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen tyydyttävästi. Opiskelija osaa toteuttaa teknisesti ja ilmaisullisesti konseptipohjaiseen sisältökokonaisuuteen sopivaa audiovisuaalista materiaalia tyydyttävästi. Hän tietää toimitetun, asia- ja viihteellisten tuotantojen tekniset vaatimukset ja osaa valita oikean ääni-ja kuvateknisen laitteiston niiden toteuttamiseen tyydyttävästi. Opiskelija osaa tuottaa monipuolisia ohjelmasisältöjä puuttellisesti ja tunnistaa erilaisten jakelualustojen tarpeita. Hän osaa toimia ratkaisukeskeisesti nopeissa tuotantotilanteissa ohjattuna. Hän tunnistaa studiotyöskentelyn toimintatapoja ja ammattirooleja. Hän tietää erilaisten tuotantoympäristöjen työturvallisuusmääräyksiä ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Hän osaa tiimityöskentelyn ja prosessinhallinnan mediatuotannossa tyydyttävästi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyvin. Opiskelija osaa toteuttaa teknisesti ja ilmaisullisesti konseptipohjaiseen sisältökokonaisuuteen sopivaa audiovisuaalista materiaalia hyvin. Hän osaa toimitetun, asia- ja viihteellisten tuotantojen tekniset vaatimukset ja osaa valita ääni-ja kuvateknisen laitteiston niiden toteuttamiseen hyvin. Opiskelija osaa tuottaa monipuolisia ohjelmasisältöjä ja tuntee erilaisten jakelualustojen tarpeita. Hän osaa toimia ratkaisukeskeisesti nopeissa tuotantotilanteissa itsenäisesti. Hän tuntee studiotyöskentelyn toimintatapoja ja ammattirooleja. Hän osaa erilaisten tuotantoympäristöjen työturvallisuusmääräyksiä ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Hän osaa tiimityöskentelyn ja prosessinhallinnan mediatuotannossa hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen kiitettävästi. Opiskelija osaa toteuttaa teknisesti ja ilmaisullisesti konseptipohjaiseen sisältökokonaisuuteen sopivaa audiovisuaalista materiaalia sujuvasti. Hän hallitsee toimitetun, asia- ja viihteellisten tuotantojen tekniset vaatimukset ja osaa valita ääni-ja kuvateknisen laitteiston niiden toteuttamiseen kiitettävästi. Opiskelija osaa tuottaa monipuolisia ohjelmasisältöjä monipuolisesti ja tuntee erilaisten jakelualustojen tarpeita hyvin. Hän osaa toimia tavoitteellisesti ja ratkaisukeskeisesti nopeissa tuotantotilanteissa. Hän tuntee hyvin studiotyöskentelyn toimintatapoja ja ammattirooleja. Hän osaa erilaisten tuotantoympäristöjen työturvallisuusmääräyksiä ja osaa työskennellä niiden mukaisesti. Hän osaa tiimityöskentelyn ja prosessinhallinnan mediatuotannossa sujuvasti.