Siirry suoraan sisältöön

Työpaja: dokumenttiLaajuus (10 op)

Tunnus: KM00FQ99

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa konseptoida ja laatia käsikirjoituksen dokumentaarisille ja non-scripted-sisällöille erilaisille kohdeyleisöille. Hän osaa suunnitella käsikirjoituksen pohjalta tuotantoprosessin ja tuotantosuunnitelman. Opiskelija soveltaa käsikirjoittamisen periaatteita sisällöntuotannossa ammattimaisesti.Opiskelija osa tuottaa, toimittaa ja julkaista dokumentaarista ja non-scripted-sisältöä eri medioille ja alustoille. Hän ymmärtää levittämisen ja markkinoinnin periaatteet.Opiskelija osaa dokumentaarisen projektin audiovisuaalisen ja ilmaisullisen toteutuksen. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen periaatteet dokumentaarisessa prosessissa.

Sisältö

- dokumentaarisen projektin ideointi, konseptointi ja käsikirjoittaminen
- audiovisuaalisen ilmaisun suunnittelu ja toteutus dokumentaarisessa prosessissa
- dokumentaarisen ilmaisun metodit
- dokumentaarisen kerronnan tekninen suunnittelu ja toteutus
- dokumentin tuotantoprosessin hallinta
- dokumentaarisen ja non-scripted sisällön levitys ja markkinointi
- budjetointi ja kustannustehokkuuden arviointi ja parantaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen tyydyttävästi. Opiskelija osaa tyydyttävästi konseptoida ja käsikirjoittaa dokumentaarisen ja non-scripted sisältöjä. Opiskelija osaa ohjattuna tehdä käsikirjoituksen pohjalta tuotantosuunnitelman. Opiskelija tunnistaa erilaiset dokumentaarisen ja non-scripted sisältöjen julkaisualustat. Opiskelija osaa yksinkertaisesti toteuttaa dokumentaarisen audiovisuaalisen projektin. Opiskelija tietää kestävän kehityksen periaatteet dokumentaarisessa tuotannossa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen hvyin. Opiskelija osaa hyvin konseptoida ja käsikirjoittaa dokumentaarisia ja non-scripted sisältöjä. Opiskelija osaa itsenäisesti tehdä käsikirjoituksen pohjalta tuotantosuunnitelman. Opiskelija tuntee erilaiset dokumentaarisen ja non-scripted sisältöjen julkaisualustat Opiskelija osaa toteuttaa dokumentaarisen audiovisuaalisen projektin. Opiskelija osaa kestävän kehityksen periaatteet dokumentaarisessa tuotannossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen kiitettävästi. Opiskelija osaa sujuvasti konseptoida ja käsikirjoittaa dokumentaarisia ja non-scripted sisältöjä. Opiskelija osaa tavoitteellisesti tehdä käsikirjoituksen pohjalta tuotantosuunnitelman. Opiskelija tuntee hyvin erilaiset dokumentaarisen ja non-scripted sisältöjen julkaisualustat. Opiskelija osaa monipuolisesti toteuttaa dokumentaarisen audiovisuaalisen projektin. Opiskelija hallitsee kestävän kehityksen periaatteet dokumentaarisessa tuotannossa.