Siirry suoraan sisältöön

Ihmisen anatomia 3 ja ryhdin observaatioLaajuus (5 op)

Tunnus: SX00EI88

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa selittää selkärangan, rintakehän ja lantion nivelten rakennetta analysoiden samalla rakenteen merkityksen nivelten liikkeille. Opiskelija osaa nimetä vartalon ja kaulan lihakset sekä kuvata niiden sijaintia ja toimintaa. Hän selittää näiden lihasten hermotuksen perusteet. Opiskelija käyttää ammatillista terminologiaa. Opiskelija havainnoi kehon asentoa ja ryhtiä ja kirjaa observaation avulla saatuja löydöksiä. Opiskelija osaa määritellä observaation osana diagnostiikkaa. Opiskelija tunnistaa erilaisia kehotyyppejä.

Sisältö

Selkärangan nivelet. Rintakehän nivelet. Lantion nivelet. Syvät selkä- ja niskalihakset. Kaulan lihakset. Vatsalihakset. Hengityslihakset. Lantionpohjan lihakset. Lihasten hermot. Ammatillinen terminologia. Ryhdin teoria ja observointi eri asennoissa. Kehon painopiste. Kehotyypit. Kurssi sisältää 1op harjoittelua.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää keskeisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä tekee valintoja oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija tunnistaa oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija erittelee keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä perustelee valintojaan oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija erittelee oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija erittelee ja arvioi keskeisten ja asianmukaisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita sekä tekee valintoja vertaillen vaihtoehtoja oman alan tietoperustaa käyttäen. Opiskelija arvioi oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia.