Siirry suoraan sisältöön

Informaation visualisointiLaajuus (5 op)

Tunnus: KM00FP23

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa informaatiografiikkaa sekä hahmottaa informaation visualisointiprosessin työvaiheet. Opiskelija osaa etsiä ja muokata visualisoitavaa aineistoa. Opiskelija hallitsee erilaisia visualisointitapoja ja prosessissa tarvittavien ohjelmistojen yhteiskäytön. Opiskelija ymmärtää informaation visualisoinnin eettiset periaatteet.

Sisältö

- informaation visualisoinnin työvaiheet
- datan haku, muokkaus ja rikastaminen
- tiedon visualisointitavat
- visuaalinen saavutettavuus
- informaation visualisointi ja liikegrafiikka
- informaatiomuotoilijan etiikka

Esitietovaatimukset

Liikegrafiikan tuotannon perusteet

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa toteuttaa informaation visualisoinnin periaatteita noudattavia infograafisia toteutuksia erilaisiin julkaisuympäristöihin etsimästään ja suodattamastaan datasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa soveltaa informaation visualisoinnin periaatteita infograafisissa toteutuksissaan erilaisiin julkaisuympäristöihin etsimästään ja suodattamastaan datasta. Opiskelijan visualisoinnit ovat selkeitä, ymmärrettäviä ja sisällöllisesti paikkansapitäviä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa itsenäisesti informaation visualisoinnin periaatteita infograafisissa toteutuksissaan erilaisiin julkaisuympäristöihin etsimästään, suodattamastaan ja rikastamastaan datasta. Opiskelijan visualisoinnit ovat esteettisesti laadukkaita, selkeitä, ymmärrettäviä ja sisällöllisesti paikkansapitäviä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa toteuttaa informaation visualisoinnin periaatteita noudattavia infograafisia toteutuksia erilaisiin julkaisuympäristöihin etsimästään ja suodattamastaan datasta.