Siirry suoraan sisältöön

Kiinteistöjen hiilineutraali energiankäyttö ja energiatehokas korjausrakentaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FF81

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa laskea rakennusten energiankäytöstä syntyvät ilmastopäästöt ja ilmastohyödyt. Opiskelija osaa selittää rakennuksen teknisten järjestelmien käytön ja ylläpidon merkityksen rakennuksen energiankulutukseen ja normittaa energiankulutuksen. Opiskelija osaa kuvata energiakatselmukseen, kuntoarvioon ja kuntotutkimukseen kuuluvia tehtäviä ja dokumentteja. Opiskelija osaa ottaa huomioon energiatehokkuuden parantamisen ja uusiutuvat energialähteet korjausrakentamisessa ja kertoa nillä saavutettavia hyötyjä rakennus- ja yhdyskuntatasolla.

Sisältö

Rakennuksen energiankäytöstä syntyvien ilmastopäästöjen ja ilmastohyötyjen hallinta. Energiakulutuksen seuranta ja kulutuksen normitus. Energiakatselmukset ja avustukset. Ilmanvaihdon katsastus. Kuntoarviot ja -tutkimukset. PTS. Kiinteistönpitokirja. Ilmanvaihdon korjaus ja modernisointi. Energiatehokkuuden huomioonotto korjausrakentamisessa. Uusiutuvien energialähteiden käytön lisääminen. Älykkäät talotekniikan ohjausratkaisut. SRI-indeksi.

Esitietovaatimukset

Seuraavien opintojen sisältöjen mukainen osaaminen:

rakennusten energia- ja elinkaaritalous
lämpöpumput ja lämpöpumppulaitokset
kiinteistöjen sähkötekniikan perusteet
rakennusautomaatio

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää osan edellä kuvatuista opiskeltavista asioista ja laskea ohjatusti edellä kuvattuja opiskeltuja asioita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa edellisten osaamisvaatimusten lisäksi soveltaa laskentaperiaatteita edellä kuvattuihin, opiskeltuihin asioihin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa edellisten osaamisvaatimusten lisäksi perustella kattavasti edellä kuvattuun sisältöön liittyviä asioita ja laskea ja dokumentoida itsenäisesti edellä kuvattuja asioita.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa selittää osan edellä kuvatuista opiskeltavista asioista ja laskea ohjatusti edellä kuvattuja opiskeltuja asioita.