Siirry suoraan sisältöön

Tehoelektroniikan perusteetLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FP43

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa tehoelektroniikan peruskäsitteet ja tuntee tehoelektroniikkalaitteissa käytettävien tavallisimpien komponenttien rakenteet ja toiminnan. Lisäksi opiskelija osaa tunnistaa sähkönlaatuun vaikuttavat perusilmiöt, niiden syyt ja vaikutukset sekä sähkönlaadun hallintaperiaatteet.

Sisältö

- Tehoelektroniikan tyypilliset sovellukset
- Tehoelektroniikan komponentit; toimintaperiaatteet ja ominaisuudet
- Sähkönlaadun käsite, ja sähkönlaatua säätelevät standardit
- Sähkömagneettinen yhteensopivuus
- Laboratorio-/simulaatioharjoituksia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet. Opiskelija on suorittanut opintojaksossa vaadittavat oppimistehtävät minimivaatimustasolla. Hänen osaamisensa on kehittynyt siten, että hänellä on mahdollisuus suorittaa tulevat ammattiopinnot ja lopulta toimia alan työtehtävissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät tyydyttävällä tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää alan asiantuntijuuden merkityksen ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät hyvällä tai kiitettävällä tasolla. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.