Siirry suoraan sisältöön

Rakennusfysiikan simulaatiotLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00FK99

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa simuloida tietokoneohjelmalla rakenteen lämpö- ja kosteusteknistä toimintaa ja tulkita saamiaan tuloksia. Hän osaa määrittää kylmäsiltoja sisältävän rakennusosan U-arvon. Hän osaa tarkastella samanaikaisesti lämmön ja kosteuden siirtymistä myös geometrisesti monimutkaisissa rakenteissa ja muuttuvissa sääolosuhteissa. Opiskelija osaa tulosten perusteella arvioida rakenteiden toimintaa niiden elinkaaren aikana sekä tunnistaa mahdollisen riskirakenteen ja mahdollisesti havaittujen kosteusvaurioiden syitä ja tehdä korjausehdotuksia.

Sisältö

Simulaatio-ohjelmat
Kylmäsiltoja sisältävän rakennusosan U-arvo
Kastuneen rakenteen tai tuoreen betonin kuivuminen eri olosuhteissa
Rakennusosan lämpö- ja kosteustekninen toiminta muuttuvissa sääolosuhteissa; auringon säteilyn, tuulen ja sateen vaikutus
Rakennusosan toimintaan vaikuttavien tekijöiden erittely ja vaihtoehtoisten rakenteiden vertailu
Home- ja kondenssiriskin arviointi ja kriittisen rakenteen tunnistaminen
Laskentatulosten esittäminen ja analysointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa käyttää rakennusfysikaalista simulaatio-ohjelmaa ja tulkita tuloksia yksinkertaisissa tilanteissa käyttämällä mallina tarkasteltavan tilanteen kaltaisia esimerkkejä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa käyttää rakennusfysikaalista simulaatio-ohjelmaa ja tulkita tuloksia tilanteissa, jotka muistuttavat pääpiirteissään hänelle tuttuja esimerkkejä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa käyttää rakennusfysikaalista simulaatio-ohjelmaa ja tulkita tuloksia ennakkoluulottomasti ja kriittisesti myös uudentyyppisissä ja vaativissa tilanteissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa käyttää rakennusfysikaalista simulaatio-ohjelmaa ja tulkita tuloksia yksinkertaisissa tilanteissa käyttämällä mallina tarkasteltavan tilanteen kaltaisia esimerkkejä.