Elintarvikkeiden valmistustekniikka 1Laajuus (5 op)
Tunnus: TX00DJ58
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää, mihin eri säilöntämenetelmien teho perustuu ja hän osaa päätellä, mitä eri elintarvikemateriaaleissa voi tapahtua säilönnän aikana.
Sisältö
Elintarvikkeiden säilöntämenetelmät ja näiden menetelmien aikana elintarvikemateriaalissa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää, mitä elintarvikkeiden eri säilöntäprosesseissa tapahtuu ja mihin eri säilöntämenetelmät perustuvat.
Opiskelija osaa ottaa kantaa, mitä onnistunut säilöntä vaatii.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden säilöntäprosesseja.
Opiskelija osaa valita optimaalisia ratkaisuja eri tilanteisiin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.
Ilmoittautumisaika
02.05.2022 - 12.06.2022
Ajoitus
22.08.2022 - 14.10.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
- Suomi
Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
-
BIO21Bio- ja elintarviketekniikka
-
TXM21S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää, mihin eri säilöntämenetelmien teho perustuu ja hän osaa päätellä, mitä eri elintarvikemateriaaleissa voi tapahtua säilönnän aikana.
Sisältö
Elintarvikkeiden säilöntämenetelmät ja näiden menetelmien aikana elintarvikemateriaalissa tapahtuvat kemialliset, fysikaaliset ja mikrobiologiset ilmiöt.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää, mitä elintarvikkeiden eri säilöntäprosesseissa tapahtuu ja mihin eri säilöntämenetelmät perustuvat.
Opiskelija osaa ottaa kantaa, mitä onnistunut säilöntä vaatii.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja rakentavasti elintarvikkeiden säilöntäprosesseja.
Opiskelija osaa valita optimaalisia ratkaisuja eri tilanteisiin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa nimetä ja selittää tyypillisimpiä elintarvikkeiden säilöntämenetelmiä ja niiden vaikutuksia elintarvikkeisiin.