Collaborative developmentLaajuus (5 cr)
Code: KY00EY97
Credits
5 op
Objective
After the course student can:
- Master the principles of collaborative developmental skills and the interactive production of services.
- Understand what innovativeness is as an approach and use innovative methods in their work.
- Can take advantage of different facilitating methods
- Recognize ones own strengths and development needs in facilitated process
- Can plan documentation of process and analyse produced material
- Recognize the importance of facilitating and potential use as a tool in creative sector service design, decision making, co-development and co-learning
- Obtain information by trying out new products, services, events or methods in practice.
Content
- Dialogical interaction, listening and group dynamic processes
- The importance of facilitating and potential for using as a tool in creative sector for development, decision process, co-development and co-learning
- Getting to know communal methods and their documentation
- Goal oriented facilitation
Assessment criteria, satisfactory (1)
The student knows the relevance of facilitation based co-operation and interaction in developing the creative sector. The student recognizes own strengths and development areas as a facilitator.
Assessment criteria, good (3)
The student can develop his/her skills as a supervisor and facilitator and deepen interaction competences. The student is able to experiment, test and choose suitable facilitation techniques to different occasions and disseminate development oriented thinking to others. The student can collect data useing facilitation methods and analyse it.
Assessment criteria, excellent (5)
The student develops his/her skills as a facilitator of group situations and applies his/her dialogic interaction and group coaching competences. The student is able to reflect his/her actions as a coach and as a person being coached. The student can choose and justify the facilitation techniques to different needs and document and analyse the process and its outcomes critically.
Assessment criteria, approved/failed
The student knows facilitation based technics and can apply them to research and development needs of the field of cultural production. The student can choose suitable technics to different work situations and act as a facilitator. The student can document and analyse the data collected in facilitated processes as part of research
Enrollment
02.12.2023 - 31.12.2023
Timing
01.01.2024 - 30.04.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
3 op
Mode of delivery
40 % Contact teaching, 60 % Distance learning
Campus
Hämeentie 161
Teaching languages
- Finnish
Seats
10 - 25
Degree programmes
- Master's Degree Programme in Cultural Management.
Teachers
- Katri Halonen
- Outi Pyrhönen
- Johanna Tirronen
Teacher in charge
Katri Halonen
Groups
-
K0623S6Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma ylempiAMK
Objective
Osaamistavoitteet:
- Opiskelija hallitsee yhteistoiminnallisen kehittämisosaamisen periaatteet ja palvelujen vuorovaikutteisen tuottamisen.
- Opiskelija kykenee hyödyntämään erilaisia fasilitoinnin menetelmiä
- Opiskelija osaa suunnitella prosessin dokumentoinnin tavan ja analysoida tuotettua materiaalia
- Opiskelija tunnistaa fasilitoinin merkityksen ja hyödyntämismahdollisuudet luovan alan palveluiden kehittämisen, päätöksenteon, yhteiskehittelyn ja yhteisöllisen oppimisen välineenä
- Opiskelija kykenee saamaan tietoa kokeilemalla uusia tuotteita, palveluja, tapahtumia tai toimintatapoja käytännössä.
Content
- dialoginen vuorovaikutus, kuunteleminen ja ryhmädynaamiset prosessit
- fasilitoinnin merkitys ja hyödyntämismahdollisuudet luovan alan palveluiden kehittämisen, päätöksenteon, yhteiskehittelyn ja yhteisöllisen oppimisen välineenä
- Tutustuminen yhteisöllisiin menetelmiin ja niiden dokumentointiin
- tavoitelähtöinen fasilitointi
Location and time
Arabian kampus / hybridi
Teaching methods
Aktivoiva luento; Etäopetus; Työpaja; Virtuaaliopetus
Exam schedules
Opintojakson virallisen päättymispäivän jälkeen on 2 viikkoa aikaa palauttaa/täydentää suoritusta (=1. uusinta) ja sen jälkeen vielä toiset 2 viikkoa (=2. uusinta). Tämän jälkeen opintojakso katsotaan päättyneeksi, eikä mahdollisista osasuorituksista tule opintojaksomerkintää.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija tuntee fasilitointiin pohjautuvan yhteistoiminnan ja vuorovaikutuksen merkityksen luovan alan kehittämisessä. Opiskelija tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan fasilitaattorina.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija kehittää taitojaan ohjaajana ja fasilitaattorina sekä syventää vuorovaikutukseen liittyviä kompetenssejaan. Opiskelija kokeilee, testaa ja valitsee perustellusti sopivia fasilitointitekniikoita erilaisiin tilanteisiin ja jakaa kehittämisorientoitunutta ajatteluaan myös toisille. Opiskelija kykenee keräämään aineistoa fasilitoivilla menetelmillä ja sekä analysoimaan toimintaansa.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija kehittää tavoitteellisesti omia taitojaan ryhmätilanteiden ohjaajana ja fasilitaattorina sekä soveltaa dialogista vuorovaikutus- ja ryhmäohjauksen kompetenssiaan. Opiskelija kykenee reflektoimaan toimintaansa sekä ohjaajana että ohjattavana. Opiskelija kykenee valitsemaan tavoitelähtöisesti ja perustellusti fasilitointitekniikoita erilaisia tarpeita varten sekä dokumentoimaan ja analysoimaan prosessia ja tuloksia kriittisesti.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija tuntee fasilitoivan työnotteen menetelmiä ja osaa soveltaa niitä kulttuurituotannon tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Opiskelija osaa ottaa käyttöön työtilanteisiin sopivia fasiliointitekniikoita ja toimia fasilitaattorina
Opiskelija osaa dokumentoida ja analysoida fasilitoinnin puitteissa kertyviä näkemyksiä tutkimuksellisesti.
Assessment methods and criteria
Oppimispäiväkirja; Oppimistehtävä;
Enrollment
02.12.2022 - 31.12.2022
Timing
01.01.2023 - 31.07.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
2 op
RDI portion
2 op
Mode of delivery
60 % Contact teaching, 40 % Distance learning
Unit
School of Cultural Services and Music
Campus
Hämeentie 135
Teaching languages
- Finnish
Degree programmes
- Master's Degree Programme in Cultural Management
Teachers
- Laura-Maija Hero
Teacher in charge
Katri Halonen
Groups
-
K0622S6Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma (ylempi AMK)
Objective
Osaamistavoitteet:
- Opiskelija hallitsee yhteistoiminnallisen kehittämisosaamisen periaatteet ja palvelujen vuorovaikutteisen tuottamisen.
- Opiskelija kykenee hyödyntämään erilaisia fasilitoinnin menetelmiä
- Opiskelija osaa suunnitella prosessin dokumentoinnin tavan ja analysoida tuotettua materiaalia
- Opiskelija tunnistaa fasilitoinin merkityksen ja hyödyntämismahdollisuudet luovan alan palveluiden kehittämisen, päätöksenteon, yhteiskehittelyn ja yhteisöllisen oppimisen välineenä
- Opiskelija kykenee saamaan tietoa kokeilemalla uusia tuotteita, palveluja, tapahtumia tai toimintatapoja käytännössä.
Content
- dialoginen vuorovaikutus, kuunteleminen ja ryhmädynaamiset prosessit
- fasilitoinnin merkitys ja hyödyntämismahdollisuudet luovan alan palveluiden kehittämisen, päätöksenteon, yhteiskehittelyn ja yhteisöllisen oppimisen välineenä
- Tutustuminen yhteisöllisiin menetelmiin ja niiden dokumentointiin
- tavoitelähtöinen fasilitointi
Location and time
Eritelty moodlessa
Materials
Eritelty moodlessa
Teaching methods
Ryhmäopetus, tehtävät
Exam schedules
Opintojakson päättyessä 2 viikon lisäaika rästitehtåville (ensimmäinen uusinta) ja sen jälkeen toinen 2 viikon lisäaika rästitehtäville (toinen uusinta)
Content scheduling
Eritelty moodlessa
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija tuntee fasilitointiin pohjautuvan yhteistoiminnan ja vuorovaikutuksen merkityksen luovan alan kehittämisessä. Opiskelija tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan fasilitaattorina.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija kehittää taitojaan ohjaajana ja fasilitaattorina sekä syventää vuorovaikutukseen liittyviä kompetenssejaan. Opiskelija kokeilee, testaa ja valitsee perustellusti sopivia fasilitointitekniikoita erilaisiin tilanteisiin ja jakaa kehittämisorientoitunutta ajatteluaan myös toisille. Opiskelija kykenee keräämään aineistoa fasilitoivilla menetelmillä ja sekä analysoimaan toimintaansa.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija kehittää tavoitteellisesti omia taitojaan ryhmätilanteiden ohjaajana ja fasilitaattorina sekä soveltaa dialogista vuorovaikutus- ja ryhmäohjauksen kompetenssiaan. Opiskelija kykenee reflektoimaan toimintaansa sekä ohjaajana että ohjattavana. Opiskelija kykenee valitsemaan tavoitelähtöisesti ja perustellusti fasilitointitekniikoita erilaisia tarpeita varten sekä dokumentoimaan ja analysoimaan prosessia ja tuloksia kriittisesti.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija tuntee fasilitoivan työnotteen menetelmiä ja osaa soveltaa niitä kulttuurituotannon tutkimus- ja kehittämistarpeisiin. Opiskelija osaa ottaa käyttöön työtilanteisiin sopivia fasiliointitekniikoita ja toimia fasilitaattorina
Opiskelija osaa dokumentoida ja analysoida fasilitoinnin puitteissa kertyviä näkemyksiä tutkimuksellisesti.
Assessment methods and criteria
Arvosanan muodostuminen eritelty moodlessa