Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen ruoantuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02471-LM00DF17-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.07.2024 - 01.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 13.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähi- ja etäopetus
Korkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulu
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02471-LM00DF17
Toteutukselle C-02471-LM00DF17-3004 ei löytynyt varauksia!

Arviointikriteerit

Opiskelija tietää vastuullisuuden käsitteen ja sen eri näkökulmat. Opiskelija tuntee maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät. Hän ymmärtää, että ravinnekierto ja monimuotoisuus ovat merkityksellisiä kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää millä tavoin eläinten hyvinvointi on osa vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tuntee ainakin jonkin tuotantoeläimen lajinmukaisen käyttäytymisen ja osaa tunnistaa eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää, että bioturvallisuus ja ruokaturva sekä eläinten hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Opiskelija tuntee tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn menetelmiä ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön perusteet.

Oppimateriaalit

Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty-asteikolla. Vastuullinen kasvintuotanto 3 op - Uudistavan viljelyn e-opisto (osittain tai kokonaan) Vastuullinen kotieläintuotanto 2 op - Tuotantoeläinten hyvinvointi 1 op - Bioturvallisuus 1 op

Opetusmenetelmät

Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Suoritustavat

Itsenäisesti suoritettava verkkototeutus.

Suoritustavat

Verkkotentit ja oppimistehtävät

Siirry alkuun