Vastuullinen ruoantuotanto (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02471-LM00DF17-3004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.07.2024 - 01.05.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2024 - 13.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähi- ja etäopetus
- Korkeakoulu
- Oulun ammattikorkeakoulu
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02471-LM00DF17
Arviointikriteerit
Opiskelija tietää vastuullisuuden käsitteen ja sen eri näkökulmat. Opiskelija tuntee maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät. Hän ymmärtää, että ravinnekierto ja monimuotoisuus ovat merkityksellisiä kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää millä tavoin eläinten hyvinvointi on osa vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tuntee ainakin jonkin tuotantoeläimen lajinmukaisen käyttäytymisen ja osaa tunnistaa eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää, että bioturvallisuus ja ruokaturva sekä eläinten hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Opiskelija tuntee tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn menetelmiä ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön perusteet.
Oppimateriaalit
Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty-asteikolla. Vastuullinen kasvintuotanto 3 op - Uudistavan viljelyn e-opisto (osittain tai kokonaan) Vastuullinen kotieläintuotanto 2 op - Tuotantoeläinten hyvinvointi 1 op - Bioturvallisuus 1 op
Opetusmenetelmät
Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Suoritustavat
Itsenäisesti suoritettava verkkototeutus.
Suoritustavat
Verkkotentit ja oppimistehtävät