Siirry suoraan sisältöön

Konservoinnin projekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00FA43-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.07.2025 - 17.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
18.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 18
Koulutus
Konservoinnin tutkinto-ohjelma
Opettajat
Päivi Ukkonen
Vastuuopettaja
Päivi Ukkonen
Ryhmät
KXA22S1
Konservoinnin tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
KX00FA43
Toteutukselle KX00FA43-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija toteuttaa joko itsenäisesti tai ryhmän jäsenenä työelämälähtöisen konservointityön tai konservointialan tutkimustehtävän, joka toteutetaan strukturoituna projektina. Opintojakson aikana opiskelija harjaantuu aikatauluttamaan, seuraamaan ja reflektoimaan oman/ryhmän työskentelyä, suunnittelemaan ja toteuttamaan projektia sekä viestimään työskentelystä ammatillisessa kontekstissa. Opintojakson aikana opiskelija soveltaa edeltävien konservointiopintojen tietoja ja taitoja. Opintojakson aikana toteutetaan itsenäistä ja kriittistä tiedonhankintaa sekä sen eettisesti hyväksyttyä hyödyntämistä.

Sisältö

Ryhmätyötaidot.
Tietojen ja taitojen soveltaminen.
Ammatillinen viestintä, kriittinen tiedonhankinta ja sen hyödyntäminen eettisesti.
Reflektointi ja palautteen antaminen/saaminen.

Aika ja paikka

Syksy 2025 toinen periodi. Metropolia Ammattikorkeakoulu, Konservoinnin tutkinto-ohjelman tilat sekä mahdollisesti ulkopuolinen toimeksiantaja.

Oppimateriaalit

Valikoituu tehtävän mukaan.

Opetusmenetelmät

Projektioppiminen, itsenäinen tiedonhankinta sekä ongelmanratkaisu ja itsenäinen työskentely tai ryhmätyöskentely. Tehtävästä riippuen yhteistyö ulkopuolisen toimeksiantajan kanssa ja viestintä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Mahdollinen yhteistyö työelämän kanssa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä, toteutettu ja hyväksytysti valmiiksi saatu tehtävä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan viikkotyömäärä 1,5 opintopistettä kohti on 40 tuntia, josta noin 15 - 20 tuntia on kontaktiopetusta lehtorin kanssa. Loput tunneista osoitetaan joko itsenäiseen työskentelyyn kirjallisuuden parissa tai itsenäiseen käytännön työhön. 1 opintopiste (op) vastaa työmäärältään 27 tuntia (h).

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelijan työskentely on melko itsenäistä. Projektin suunnittelu sujuu melko hyvin mutta toteutuksen osalta aikataulussa ja tehtäväsuunnittelussa ja/tai projektin päättämisessä on haasteita. Viestinnässä on ollut haasteita tai puutteita. Itsereflektointia/vertaisarviointia olisi voinut hyödyntää kehittävämmin. Tiedonhankintaan ei ole panostettu riittävästi ja osaamisen soveltaminen jää pintapuoliseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Työelämälähtöinen konservointityö tai konservointialan tutkimustehtävä toteutui strukturoituna projektina. Toteutus onnistui hyvin aikataulutuksessa, tavoitteiden saavuttamisessa, työskentelyn seurannassa ja ammatillisessa viestinnässä. Aiemmin opitun soveltaminen ja uuden tiedon hankinta sekähankitun tiedon hyödyntäminen toteutuivat opintojaksolle asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Itsereflektointi/vertaisarviointi toteutui työskentelyn jälkeen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opintojakson tavoitteet on saavutettu kiitettävästi. Valittu tehtävä toteutui ja tavoiteltu lopputulos saavutettiin suunnitelmien mukaan ja työskentelyn yhteydessä sovellettiin aiemmin opittua onnistuneesti. Kriittinen tiedonhankinta onnistui ja sitä hyödynnettiin asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Itsereflektointia/vertaisarviointia hyödynnettiin työskentelyn aikana ja siitä saadun tiedon perusteella toimintaa muutettiin aiemmin asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Työskentelyn jatkuva arviointi 20% ja hyväksytysti valmistunut tehtävä 80%.

Osaamistavoitteet

Opiskelija toteuttaa joko itsenäisesti tai ryhmän jäsenenä työelämälähtöisen konservointityön tai konservointialan tutkimustehtävän, joka toteutetaan strukturoituna projektina. Opintojakson aikana opiskelija harjaantuu aikatauluttamaan, seuraamaan ja reflektoimaan oman/ryhmän työskentelyä, suunnittelemaan ja toteuttamaan projektia sekä viestimään työskentelystä ammatillisessa kontekstissa. Opintojakson aikana opiskelija soveltaa edeltävien konservointiopintojen tietoja ja taitoja. Opintojakson aikana toteutetaan itsenäistä ja kriittistä tiedonhankintaa sekä sen eettisesti hyväksyttyä hyödyntämistä.

Sisältö

Ryhmätyötaidot.
Tietojen ja taitojen soveltaminen.
Ammatillinen viestintä, kriittinen tiedonhankinta ja sen hyödyntäminen eettisesti.
Reflektointi ja palautteen antaminen/saaminen.

Siirry alkuun