HSEQ (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00BP87-3008
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.05.2023 - 31.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
23.10.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Ryhmät
-
BIO21Bio- ja elintarviketekniikka
-
TXM21S1Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
- Opintojakso
- TX00BP87
Toteutuksella on 16 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 35 t 30 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 23.10.2023 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC223
Oppimistila
|
Ke 25.10.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Ma 30.10.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
Online
|
Ke 01.11.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Ma 06.11.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
|
Ke 08.11.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Ma 13.11.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
Online
|
Ke 15.11.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Ma 20.11.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
Online
|
Ke 22.11.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Ma 27.11.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
etänä
|
Ke 29.11.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Ma 04.12.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
etänä
|
Ma 11.12.2023 klo 14:30 - 17:00 (2 t 30 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
etänä
|
Ti 12.12.2023 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC312
Oppimistila
|
Ke 13.12.2023 klo 13:00 - 15:00 (2 t 0 min) |
HSEQ TX00BP87-3008 |
MMC245
Oppimistila
|
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ympäristö- ja elintarvikevalvontajärjestelmän ja -lainsäädännön pääpiirteet, niin kansallisella kuin EU-tasolla. Opiskelija on tutustunut keskeisimpiin bio- ja elintarvikealan tuotteita ja valmistusprosesseja koskeviin lakeihin ja asetuksiin. Opiskelija ymmärtää turvallisuuden merkityksen koko tuotantoketjussa ja sen toteuttamiseen tarvittavia laadunvalvontatoimenpiteitä.
Opiskelija osaa arvioida bioalan tuotannon ympäristövaikutuksia ja ymmärtää, mitä laatu- että ympäristöjohtaminen yrityksessä tarkoittaa.
Opiskelija tuntee työturvallisuuteen liittyvän keskeisen lainsäädännön ja tietää millaisia velvoitteita tämä asettaa työnantajalle sekä työntekijälle koskien yhteistä työpaikkaa.
Opiskelija tuntee työhyvinvointiin liittyvät haasteet ja osaa keskeiset menetelmät, joilla työhyvinvointia pystytään toteuttamaan ja kehittämään.
Sisältö
1. Työsuojelu-, ympäristö- ja elintarvikevalvonta, viranomaiset ja lainsäädäntö Suomessa ja EU:ssa
2. Biotuotteiden laatu, biologinen ja kemikaali- turvallisuus, mm. muuntogeeniset tuotteet ja uuselintarvikkeet
3. Laatujärjestelmät ja validoinnin periaatteet
4. Työhyvinvointiin vaikuttavat tekijät ja toteuttamismenetelmät
5. Elintarviketuotannon ympäristövaikutukset ja niiden minimointi
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön.
Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.