Siirry suoraan sisältöön

Kemia (5 op)

Toteutuksen tunnus: SX00CK08-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2018 - 15.05.2018

Ajoitus

21.08.2018 - 12.10.2018

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

(2016-2018) Terveysalan tutkimuspalvelut ja palvelujohtaminen

Toimipiste

Vanha viertotie 23

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Kari Salmi

Vastuuopettaja

Kari Salmi

Ryhmät

  • SXJ18K1
    Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma

Tavoitteet

Opiskelija
- tunnistaa ja luokittelee keskeiset alkuaineet ja yhdisteet, selittää kemian perusilmiöt sekä ratkaisee yleisen kemian laskuja
-kuvaa orgaanisten yhdisteiden systematiikkaa, rakenteita ja merkitystä
- käyttää kemian käsitteitä ja tietoa bioanalyytikon työssä

Sisältö

Alkuaineiden ja yhdisteiden nimet sekä ryhmittely, kemialliset sidokset, poolisuus, seokset, liukeneminen, kemialliset reaktiot, hapot ja emäkset, puskuriliuokset, ainemäärä-, pitoisuus- ja pH-laskutehtäviä.
Hiilivedyt ja hiilivetyjohdannaiset sekä niiden rakennekaavat, funktionaalisten ryhmien kemiallisia reaktioita, isomeerit ja isomerian merkitys.

Oppimateriaalit

Ladataan OMAan tai Moodleen

Opetusmenetelmät

Oppitunnit, ohjatut harjoitukset ja kotilaskut

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttejä

Kansainvälisyys

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 138 h

Sisällön jaksotus

Alkupuoli yleinen ja epäorgaaninen kemia, loppupuoli orgaaninen kemia.

Lisätietoja opiskelijoille

Opetusvideoita aiheisiin löytyy Internetistä.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arviointikriteerit ks. liite.
Osaamisen arvioinnissa käytetään arviointikriteereiden tasoa aloittelija, edistynyt tai asiantuntija.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty – hylätty. Katso arviointikehikko (erillinen liite)

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi. Kotitehtävät.
Pisteiden osuus kaikista pisteitä ja arvosana
50 % = 1
60 % = 2
70 % = 3
80 % = 4
90 % = 5