Kulttuurihyvinvointi yhteiskunnan voimavaranaLaajuus (2 op)
Opintojakson tunnus: KX00GC17
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 2 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija kykenee selittämään musiikin, luovuuden ja taiteiden merkitystä yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvoinnille sekä yhteiskunnalliselle kehitykselle. Hän ymmärtää kulttuurihyvinvoinnin edistämisen merkityksen ja osaa kuvata sen mahdollisuuksia ja vaikutuksia yhteiskunnallisella tasolla. Hän osaa hyödyntää pedagogisen ajattelunsa kehittämisessä teoreettista tietoa ja kokemuksiaan luovuuden, taidetoiminnan ja musiikin vaikutuksista yksilöissä ja yhteisöissä.
Opiskelija tunnistaa taiteen ja luovan toiminnan vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnallisten ilmiöiden ja haasteiden ratkaisemiseksi, ja osaa soveltaa pedagogista osaamistaan yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistämisessä. Opiskelija on tietoinen taiteen ja taidetoiminnan roolista yhteiskunnallisessa keskustelussa. Opiskelija osaa hyödyntää verkostojaan laaja-alaisena ammattitaidon omaavana musiikkipedagogina ja kykenee viestimään ammatillisiin käytänteisiin perustuen. Opiskelija osaa toimia rakentavassa vuorovaikutuksessa moniammatillisissa ja -alaisissa työryhmissä. Opiskelija tunnistaa oman alansa globaalin kehityksen.
Sisältö
Taide, kulttuuri, luovuus ja yhteiskunnalliset ilmiöt, kulttuurihyvinvointi ja sen edistäminen yhteiskunnan kestävyyden tukemisessa, pedagogisen osaamisen soveltaminen yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistämisessä, musiikkipedagogiikan ja kulttuurihyvinvoinnin globaali ulottuvuus, ammatillinen verkostoituminen, moniammatilliset ja -alaiset työelämäkontekstit.
Esitietovaatimukset
Opiskelija osaa kuvata ja jäsentää luovan toiminnan ja musiikin merkitystä, hyötyjä ja vaikutuksia yhteisöjen osallisuuden ja hyvinvoinnin rakentamisessa. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa yksilöille ja yhteisöille merkityksellisiä kokemuksia mahdollistavaa, oppimisen iloa kannattelevaa ja osallisuutta tukevaa luovaa, taiteita integroivaa toimintaa osallistujien erilaisia tarpeita huomioiden. Opiskelija kykenee toimimaan suunnittelemassaan tilanteessa tarkoituksenmukaisesti ja rakentamaan oppimista ja hyvinvointia tukevia prosesseja hyödyntäen erilaisia pedagogisia lähestymistapoja. Hän osaa analysoida ryhmätoimintaa ja siihen vaikuttavia tekijöitä.
Opiskelija pystyy toimimaan aktiivisesti vuorovaikutuksessa erilaisissa työryhmissä ja työelämäkonteksteissa myös toisten työryhmän jäsenten osallistumista tukien sekä rakentavaa palautetta antaen. Opiskelija osaa reflektoida jatkuvaa oppimistaan laajoja toimimismahdollisuuksiaan tunnistaen. Opiskelija pyrkii huoltamaan, ylläpitämään ja kehittämään jatkuvasti myös omaa luovuuttaan pedagogina ja kulttuurihyvinvoinnin ammattilaisena.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa selittää perustellusti, miten luovuutta ja taiteita voidaan hyödyntää hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistämiseksi yhteiskunnassa. Hän ymmärtää kulttuurihyvinvoinnin edistämisen merkityksen yhteiskunnan kestävyyden tukemisessa ja osaa kuvata esimerkein sen mahdollisuuksia ja vaikutuksia eri näkökulmista. Opiskelija osaa hyödyntää teoreettista tietoa ja omia kokemuksiaan luovuuden, taidetoiminnan ja musiikin vaikutuksista yksilöissä ja yhteisöissä pedagogisen ajattelunsa kehittämisessä. Hän kykenee soveltamaan pedagogista osaamistaan yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistämisessä ja tunnistaa taiteen ja luovan toiminnan vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnallisten ilmiöiden ja haasteiden ratkaisemiseksi.
Opiskelija on tietoinen taiteen ja taidetoiminnan roolista yhteiskunnallisessa keskustelussa ja osaa tuoda esiin esimerkkejä siitä, miten taide osallistuu ja vaikuttaa yhteiskunnalliseen dialogiin. Opiskelija osaa kuvata musiikkipedagogiikan ja kulttuurihyvinvoinnin edistämisen globaalia ulottuvuutta. Opiskelija pyrkii hyödyntämään verkostojaan ja kykenee viestimään ammatillisiin käytänteisiin perustuen. Hän osaa toimia hyvässä vuorovaikutuksessa moniammatillisissa ja -alaisissa työryhmissä ja yhteistöissä.