Siirry suoraan sisältöön

Työ- ja kieliharjoittelu 2 – Kestävä kehitys asiakastyössä (15 op)

Toteutuksen tunnus: SX00FD80-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2024 - 15.12.2024

Ajoitus

01.01.2025 - 31.07.2025

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointi

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Degree Programme in Social Services

Ryhmät

  • SXG23S1
    Degree Programme in Social Services päivä

Tavoitteet

Opiskelija on sisäistänyt sosiaalisen kanssakäymisen merkityksen moniammatillisessa työssä. Hän toimii yhteistyössä eri toimijoiden kanssa siten, että yksilöt, ryhmät ja yhteisöt aktivoituvat vaikuttamaan omaan elämäänsä. Opiskelija ymmärtää, mitä kestävä kehitys sosiaalialalla tarkoittaa ja miten sitä edistetään asiakastyössä. Opiskelija osaa soveltaa ammatillista osaamistaan moninaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa tukea asiakkaiden voimaantumista asiakaslähtöisesti. Opiskelija osaa toimia työyhteisössä sosiaalialan edustajana.

Opintojakson kieli- ja kielitietoisuustavoitteet (suomen kieli) valitaan opiskelijan kielitaitotason mukaan:
A2: Opiskelija osallistuu aktiivisesti keskusteluun suomeksi ennakoitavissa ja rutiininomaisissa tilanteissa (tervehdykset, kuulumisten kyselyt, esittäytymiset, selostaminen, kuvailu). Hän tunnistaa oman roolinsa viestintätilanteissa, osaa arvioida tilanteen rekisterin (muodollinen, epämuodollinen) ja osaa edistää viestinnän tavoitteita eri tilanteissa. Opiskelija osallistuu ammatilliseen keskusteluun suomeksi ja kykenee tuottamaan yksinkertaisia työelämän tekstilajeja kirjallisesti (sähköpostiviestit, tiedotteet, lomakkeet).


B1–B2: Opiskelija osaa toimia erilaisissa työpaikan viestintätilanteissa tarkoituksenmukaisesti ja osallistuu aktiivisesti ja aloitteellisesti keskusteluihin työpaikalla. Opiskelija tunnistaa mahdollisia ongelmia viestintätilanteissa ja pystyy mukauttamaan puhettaan vastaanottajan mukaan. Opiskelija osaa kysyä ja pyytää apua tarvittaessa.


C1–C2 (myös suomea äidinkielenään puhuvat): Opiskelija osaa toimia työharjoittelupaikan suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa tarkoituksenmukaisesti. Hän tunnistaa kielen sävyjä ja vivahteita, ja osaa ottaa ne huomioon asiakaskohtaamisissa ja asiakasdokumentoinnissa. Hän tietää, miten kehittää kielitietoisuuttaan ja osaa seurata keskustelun mahdollisia haasteita. Opiskelija osaa mukauttaa viestintäänsä vastaanottajan mukaan ja osaa tarvittaessa myös kehittää työharjoittelupaikan kielitietoisia käytänteitä. Opiskelija toimii itsenäisesti kielenoppijan tukena työpaikan viestintätilanteissa.

Sisältö

Työharjoittelu toimintaympäristössä, jossa mahdollistuu sosiaalipedagoginen työ. Kestävä kehitys sosiaalialan asiakastyössä. Suomen kieltä erinomaisesti osaavat (taitotaso vähintään C1) opiskelijat voivat suorittaa harjoittelun kansainvälisessä vaihdossa. Kieliharjoittelussa tuetaan opiskelijan kielenoppimista (A2–B2-tasoilla) ja kielitietoista työskentelyotetta (C1–C2-tasoilla). Opiskelijat arvioivat itse suomen kielen taitonsa arviointityökalun avulla ennen harjoittelua ja harjoittelun jälkeen osana kieli-HOPS-työskentelyä.

Arviointiasteikko

0-5

Esitietovaatimukset

Opiskelijalla on opintoja suoritettuna noin 90 op sisältäen opintojaksot Harjoittelu 1 – Sosiaalipedagogiikka ja asiakkaan arki sekä Voimaannuttaminen, etiikka ja sosiaalityön haasteet. Edeltävä suomen kielen osaaminen vähintään eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso A2.1.