Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen liiketoiminta (5 op)

Toteutuksen tunnus: LD00FH70-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 11.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.08.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
(2019-2024) Liiketalous
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 35
Koulutus
Liiketalouden tutkinto-ohjelma
Opettajat
Marko Korkeakoski
Vastuuopettaja
Anne Perkiö
Ryhmät
LXD24S2V
Liiketalouden tutkinto-ohjelma, verkkototeutus
Opintojakso
LD00FH70

Toteutuksella on 9 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 18 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ke 28.08.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 11.09.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 25.09.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 09.10.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 23.10.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 06.11.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 20.11.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 04.12.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Ke 18.12.2024 klo 18:00 - 20:00
(2 t 0 min)
Vastuullinen liiketoiminta LD00FH70-3010
Online
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa keskeiset kestävän kehityksen haasteet ja osaa soveltaa niihin liittyvää monialaista tietoa sekä etsiä ajantasaista tietoa itse. Opiskelija ymmärtää vastuullisen liiketoiminnan perusteet ja ymmärtää vastuullisuuteen liittyvät kilpailuedut. Opiskelija osaa kuvata ja analysoida yrityksen strategisia valintoja ja vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen liittyviä haasteita.

Sisältö

-Yritystoiminnan rooli yhteiskunnassa
-Keskeiset etiikan ja yritysvastuun teoriat
-Kestävän kehityksen tavoitteet
-Kestävän kehityksen ja yritystoiminnan suhde
-Yrityksen toimintaympäristön analysointi ja strategia

Oppimateriaalit

Materiaali löytyy Moodlen työtilasta

Opetusmenetelmät

Kurssin työmuodot:
- käänteinen opetus (etukäteen nauhoitetut video/audioluennot)
- minitentit
- pienryhmäkeskustelut
- vierailijat
- pienryhmässä tehtävä yritysraportti

Sisällön jaksotus

Vierailijaluennot (noin 2h) ja pienryhmäkeskustelut (90min) joka viikko, paitsi viikoilla 36, 38, 41 ja 44.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen liiketalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa vapaa-ajan, opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida liiketalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Siirry alkuun