Siirry suoraan sisältöön

Kestävä kehitys ja kiertotalous (5 op)

Toteutuksen tunnus: LD00FM97-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 02.12.2023

Ajoitus

15.01.2024 - 12.04.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Leiritie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 25

Koulutus

  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Marko Korkeakoski

Vastuuopettaja

Anne Perkiö

Ryhmät

  • LLF22K
    ISS Trade

Tavoitteet

Opiskelija syventää ymmärrystään kestävästä kehityksestä ja kiertotaloudesta. Opiskelija osaa soveltaa monialaista tietoa kestävän kehityksen ja kiertotalouden käytännön toteutuksessa yritystoiminnassa. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ja kiertotalouden strategiset ja operatiiviset ulottuvuudet liiketoiminnassa sekä pystyy arvioimaan ja kehittämään yrityksen toimintamalleja näiden periaatteiden mukaisesti.

Sisältö

- Kestävän kehityksen periaatteet ja merkitys globaalissa kontekstissa
- Kiertotalouden periaatteet ja niiden soveltaminen yritystoiminnassa
- Resurssitehokkuus ja jätteen vähentäminen liiketoiminnassa
- Kestävän kehityksen ja kiertotalouden integrointi yritysstrategiaan
- Case-esimerkit kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistämisestä eri toimialoilla
- Kestävän kehityksen mittarit ja arviointimenetelmät yrityksissä

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee kestävän kehityksen ja kiertotalouden peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä yksinkertaisissa liiketoiminnan konteksteissa. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ja kiertotalouden perusperiaatteet ja osaa tunnistaa niiden soveltamismahdollisuuksia yritystoiminnassa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää syvällisesti kestävän kehityksen ja kiertotalouden käsitteet ja osaa soveltaa niitä monipuolisesti liiketoiminnan eri osa-alueilla. Opiskelija kykenee analysoimaan ja arvioimaan kestävän kehityksen ja kiertotalouden vaikutuksia yrityksen strategiaan ja operatiiviseen toimintaan. Opiskelija osaa ehdottaa käytännön parannustoimenpiteitä ja innovaatioita kestävän kehityksen edistämiseksi yrityksessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee laaja-alaisesti kestävän kehityksen ja kiertotalouden teoriat, käsitteet ja sovellukset. Opiskelija osaa itsenäisesti ja luovasti kehittää ja toteuttaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden ratkaisuja liiketoiminnassa. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja kehittää yrityksen kestävän kehityksen ja kiertotalouden strategioita ja käytäntöjä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.