Strateginen johtaminen ja tulevaisuuden johtajuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: S000FC90-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
06.05.2024 - 30.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
17.09.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Terveys
- Toimipiste
- Myllypurontie 1
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Master’s Degree Programme in Development and Leadership of Nursing
- Opettajat
- Marianne Pitkäjärvi
- Tricia Cleland Silva
- Vastuuopettaja
- Tricia Cleland Silva
- Ryhmät
-
S2724S6Master’s Degree Programme in Development and Leadership of Nursing, ylempiAMK
- Opintojakso
- S000FC90
Toteutuksella on 4 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 8 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ti 17.09.2024 klo 16:15 - 18:15 (2 t 0 min) |
Strategic Management and the Future of Leadership S000FC90-3002 |
|
Ti 24.09.2024 klo 16:15 - 18:15 (2 t 0 min) |
Strategic Management and the Future of Leadership S000FC90-3002 |
|
Ti 01.10.2024 klo 16:15 - 18:15 (2 t 0 min) |
Strategic Management and the Future of Leadership S000FC90-3002 |
|
Ti 08.10.2024 klo 16:15 - 18:15 (2 t 0 min) |
Strategic Management and the Future of Leadership S000FC90-3002 |
Tavoitteet
Opiskelija osaa kehittää itsensä johtamisen kykyään sekä kykenee organisaation strategiseen johtamiseen. Opiskelija osaa luoda turvallisen ja kestävän työkulttuurin sekä hallinnoida sitä.
Sisältö
• Reflektiivinen ajattelutapa ja itsensä johtaminen
• Strategisen johtamisen periaatteet
• Tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallisuuden toteuttaminen johtamisessa
• Muutosjohtaminen
• Yhteistyö, verkostoituminen ja työryhmätyöskentely, ristiriitojen ratkaiseminen
Aika ja paikka
Webinars on Zoom:
23.10.2025 13-16
16.11.2025 9-12
25.11.2025 13-16
Oppimateriaalit
Cleland Silva, T., & de Tarso Fonseca Silva, P. (2022). Making Sense of Work Through Collaborative Storytelling: Building Narratives in Organisational Change.
Cleland Silva, T., Sorsa, V., Hyytiäinen, S., & Ylä-Soininmäki-Pyöriä, M. (2023). Co-designing a digital healthcare platform with metaphor: the case of the Brain House for the Health Village. puntOorg International Journal, 8(2).
Drucker, P. (2005) Managing oneself. Harvard Business Review.
Ferlie, E., Montgomery, K., & Pedersen, A. R. (Eds.). (2016). The Oxford Handbook of health care management. Oxford University Press.
Khilji, S. E., & List, C. E. (2021). Humanizing to address the grand challenge of rising inequalities: Leadership in a post-COVID world. Academia Letters, 2.
Mintzberg, H. (2013). Simply managing: What managers do—and can do better. Berrett-Koehler Publishers.
Mintzberg, H. (2018). Managing the myths of health care. Berrett-Koehler Publishers.
Raelin, J. A. (2020). In leadership, look to the practices not to the individual. Academia Letters Article, 34.
Opetusmenetelmät
Learning outcomes
The student is able to develop skills of self-management and learn how to manage organizations strategically. Create and manage a psychologically safe and sustainable working culture.
Content
Reflective mindset and self-management
The principles of strategically leading and managing organizations
Equity, Diversity and Inclusion (EDI) leadership practices
Change management
Collaboration, networking and teamwork, conflict resolution
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 hours: 8 hours of live webinars and interactive activities, plus 127 hours of dedicated reading, independent study and online weekly quizzes.
Independent study and weekly online quizzes based on learning materials (60%)
Active participation in the webinars (minimum 3 of 4 webinars) (40%)
Lisätietoja opiskelijoille
Vilppi:
Palauttamalla verkkotentin tai verkkototeutuksen tehtävät opiskelija vakuuttaa osaamisen osoittamisensa perustuvan itsenäiseen tekemiseen ja eettiseen toimintaan. Vilppi voi johtaa jopa vuoden määräaikaiseen erottamiseen ammattikorkeakoulusta. Ammattikorkeakoululaki 932/2014, 38 §. Verkkototeutuksen itsenäisen osaamisen varmistamiseksi opettaja voi harkintansa mukaan edellyttää osaamisen osoittamista valvotuissa olosuhteissa tai suullisella tentillä. Opettaja tiedottaa osaamisen näyttötavasta opinnon alkaessa.
Tekoäly:
Tällä opintojaksolla tekoälyn avulla voi ideoida ja tehdä luonnoksia. Lisäksi tekoälyä voi hyödyntää tekstin jäsentelyssä ja kieliasun tarkastamisessa mutta sitä ei ole sallittua käyttää korvaamaan itse tehtyä ajatus- ja vastausten kirjoitustyötä. Opiskelijan on kuvattava avoimesti ja läpinäkyvästi, miten ja missä kohdissa työtä hän on käyttänyt tekoälytyökaluja. Tarkempi ohjeistus tekoälyn käytöstä ja viittausohjeesta löytyy Opiskelijan työpöydältä (Oma) Opiskelijan opas > Ohjeet ja säännöt > Tekoälyn käyttö oppimistoiminnassa sekä opinnäytetyössä - Työohje opiskelijoille.
Opettajan materiaalit:
Opettajan ja luennoitsijan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin tekijällä on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain tekijän luvalla.
Opintojakso palaute:
Toteutuksesta kerätään opintojaksopalautetta, mikä on tärkeä osa opetuksen ja toiminnan kehittämistyötä. Palautetta antamalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa opintojaksojen sisältöön sekä opetuksen kehittämiseen. Palautteen avulla opettaja pystyy kehittämään omia toteutuksiaan ja opetusmenetelmiään myös muilla opintojaksoillaan. Rakentavan palautteen antaminen kehittää myös omia työelämätaitojasi. Opintojaksopalaute annetaan nimettömänä, eikä palautteen antajaa voida tunnistaa.
Ahot (Aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen):
Opintojaksoa ei voi kokonaan hyväksi lukea aikaisemmin hankitun osaamisen perusteella. Ahot päätös toimitetaan ennen toteutuksen alkua vastuuopettajalle. Metropolian AHOT-ohjeisiin OMAssa: https://opiskelija.oma.metropolia.fi/group/pakki/opiskelijan-opas/opinnot/opintojen-suunnittelu-ja-opinto-ohjaus/ahot/ahot-alakohtaiset-ohjeet#sote.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osoittaa osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa opintojakson perussisällön, mutta itsenäisessä tiedon hankinnassa, tulkinnassa ja kyvyssä soveltaa oppimaansa työelämän kontekstiin on puutteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osoittaa osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa hyvin opintojakson sisällön. Hän hankkii aktiivisesti tietoa ja tulkitsee sen keskeisiä yhteyksiä työelämään. Hänellä on kyky analysoida oppimaansa ja soveltaa opittua työelämän kontekstiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osoittaa osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa monipuolisesti ja laajasti opintojakson sisällön. Hänellä on erinomainen tarkoitusta vastaava tiedonhankinnan osaaminen. Hän osoittaa tekemissään ratkaisuissa itsenäisyyttä, vastuullisuutta ja kykyä ohjata muita. Hänen kykynsä soveltaa oppimaansa työelämän kontekstiin osoittaa luovuutta ja laaja-alaisuutta.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Arviointikriteeri, hylätty:
Opiskelija ei osoita osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa opintojakson perussisältöjä, ja itsenäisessä tiedon hankinnassa, tulkinnassa ja kyvyssä soveltaa opittua työelämän kontekstiin on puutteita.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointikriteeri: hyväksytty/hylätty
• Hyväksytty-tason arviointikriteerit ovat samat kuin tyydyttävä (1) arviointikriteerit, mikä tarkoittaa, että ydinosaaminen on saavutettu.