Siirry suoraan sisältöön

Koneoppiminen ja päättely rakennetun ympäristön datalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FE98-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.03.2024 - 22.03.2024

Ajoitus

18.03.2024 - 17.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Master's Degree Programme in Computing in Construction

Vastuuopettaja

Seppo Törmä

Ryhmät

  • T2423S6
    Master's Degree Programme in Computing in Construction, ylempi

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää peruskäsitteet tiedon validoinnista ja uuden datan johtamisesta olemassa olevasta datasta data-analyysin, koneoppimisen, koneellisen päättelyn, sääntöpohjaisten järjestelmien sekä yleisesti tekoälyn avulla. Opiskelija ymmärtää näiden teknologioiden hyödyt ja käyttöedellytykset sekä mahdolliset käyttöskenaariot rakennusalalla. Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa työkaluja rakennusalan tiedon validointiin ja uuden tiedon johtamiseen. Opiskelija osaa ohjelmallisesti integroida näitä teknologioita laajempiin rakennusalan ohjelmistoratkaisuihin.

Sisältö

- Johdatus tekoälyyn, oppimiseen ja päättelyyn
- Tekoälytekniikoiden sovelluskohteet rakennusalalla
- Koneoppimisen lähestymistavat, mukaanlukien hermoverkot ja syväoppiminen
- Semanttiset mallit
- Looginen ja ontologiapohjainen päättely
- Tietämysgraafit rakennusalalla
- Sääntöihin perustuva päättely ja validointi
- Sääntöihin perustuva rakennustietomallien tarkastaminen

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut kurssin vähimmäistavoitteet. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää data-analyysiin, koneoppimiseen, päättelyyn ja sääntöpohjaisiin järjestelmiin liittyvät käsitteet ja lähestymistavat sekä niiden mahdolliset käyttöskenaariot rakentamisen alalla. Opiskelija tuntee joitakin alan ohjelmistotyökaluja. Opiskelija on suorittanut vaadittavat oppimisharjoitukset vähimmäisvaatimustasolla. Hankitut kompetenssit muodostavat pohjan opiskelijalle kasvattaa koneoppimisen ja päättelyn tietämystään rakentamisen alalla, mikä mahdollistaa lopulta työpaikan, jossa näitä työkaluja täytyy soveltaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedot ja taidot vaativat joillakin alueilla kehittämistä. Opiskelija osaa tunnistaa ja selittää data-analyysiin, koneoppimiseen, päättelyyn ja sääntöpohjaisiin järjestelmiin liittyvät käsitteet ja lähestymistavat sekä niiden mahdolliset käyttöskenaariot rakentamisen alalla. Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa alan ohjelmistotyökaluja. Opiskelija on suorittanut vaadittavat oppimistehtävät hyvällä tai tyydyttävällä tasolla. Opiskelija osaa luoda ohjelmistoratkaisuja, joissa on koneoppimis- ja päättelytoimintoja. Opiskelija osaa soveltaa tietoja myöhemmissä opinnoissaan ja koneoppimiseen ja päättelyyn liittyvässä ohjelmistokehitystyössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut kurssin tavoitteet erinomaisesti. Opiskelija tunnistaa ja osaa selittää sekä perustella data-analyysiin, koneoppimiseen, päättelyyn ja sääntöpohjaisiin järjestelmiin liittyvät käsitteet ja lähestymistavat sekä niiden mahdolliset käyttöskenaariot rakentamisen alalla. Opiskelija tuntee ja osaa soveltaa useita alan ohjelmistotyökaluja. Opiskelija on suorittanut vaadittavat oppimisharjoitukset erinomaisella tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa integroida hyvin sijoitetut ja perustellut koneoppimis- ja päättelytoiminnot monimutkaisiin ohjelmistoratkaisuihin. Opiskelijalla on erinomaiset pohjat soveltaa tietoa jatko-opinnoissa sekä koneoppimiseen ja päättelyyn liittyvässä ohjelmistokehityksessä.

Esitietovaatimukset

TX00FE95
TX00FE96