Siirry suoraan sisältöön

Talotekniikan matematiikka 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FF36-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 09.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Talotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Riikka Nurmiainen

Ryhmät

  • TXF23S1A
    Talotekniikan ryhmä A
  • TXF23S1B
    Talotekniikan ryhmä B
  • TXF23S1
    Talotekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa tyypillisimmät talotekniikassa esiintyvät reaalifunktiot ja osaa soveltaa näitä tekniikan ja luonnontieteiden ilmiöihin. Opiskelija osaa ratkaista yhtälöitä analyyttisesti ja numeerisesti. Opiskelija osaa tulkita derivaatan muutosnopeutena. Opiskelija osaa laskea derivaatan arvoja symbolisesti, graafisesti ja numeerisesti. Opiskelija tuntee integraalin käsitteen. Opiskelija osaa havainnollistaa ja tulkita tilastoaineistoa. Opiskelija ymmärtää mittausepävarmuuden käsitteen ja osaa tehdä tilastollista virhearviointia.

Sisältö

Talotekniikalle tyypilliset funktiot ja niiden kuvaajat. Logaritminen asteikko. Yhtälön analyyttinen ja numeerinen ratkaiseminen. Derivaatan käsite. Derivaatan arvon laskeminen symbolisesti, graafisesti ja numeerisesti. Derivaatan sovellukset. Integraalin käsite. Tilastollisen datan havainnollistaminen ja tilastolliset tunnusluvut. Regressioanalyysin alkeet. Mittausepävarmuus ja tilastollinen virhearviointi.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa opintojaksoon liittyvät peruskäsitteet ja -menetelmät sekä osaa ratkaista niihin liittyviä yksinkertaisia tehtäviä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa soveltaa opintojaksoon kuuluvia peruskäsitteitä ja -menetelmiä yksinkertaisiin luonnontieteiden ja tekniikan ongelmiin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa opintojaksoon kuuluvia peruskäsitteitä ja -menetelmiä vaativampiin luonnontieteiden ja tekniikan ongelmiin.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tunnistaa opintojaksoon liittyvät peruskäsitteet ja -menetelmät sekä osaa ratkaista niihin liittyviä yksinkertaisia tehtäviä.

Esitietovaatimukset

Seuraavien opintojen sisältöjen mukainen osaaminen:

Matematiikan perusopinnot