Siirry suoraan sisältöön

CAD2 - Piirrepohjainen mallintaminen (3 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FE05-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 30.11.2023

Ajoitus

13.03.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Ajoneuvo- ja konetekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 300

Opettaja

  • Tero Karttiala

Vastuuopettaja

Tero Karttiala

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuasi osaat mallintaa 3D-konstruktioita ja luoda näistä kokoonpanoja. Osaat hyödyntää piirrepohjaisen 3D-mallinuusohjelman ominaisuuksia tehokkaasti ja ymmärrät mallintamisen logiikkaa.

Sisältö

1. Viisteet ja pyöristykset 3D-mallissa, 2. Päästöt ja hellitykset, 3. Piirteiden monistaminen, 4. Rivat, 5. 3D-sketch työkalun hyödyntäminen mallintamisessa, 6. Loft, Sweep ja Shell-komennot, 7. Koneen osien mallintaminen: Jouset, Kierteet, Hammasrattaat

Aika ja paikka

Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa.

Opetusmenetelmät

Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa Metropolian Moodle-oppimisympäristössä sekä tarvittaessa Zoom- tai Teams-alustojen kautta. Opinnot koostuvat opetusvideoista, kirjallisesta materiaalista ja harjoitustehtävistä. Voit suorittaa opintoja itsenäisesti omaan tahtiin opintojen aikataulun puitteissa. Opintojen aikana järjestetään opettajan pitämiä tukityöpajoja 2-3 viikon välein, poislukien loma-ajat.

Lisätietoja opiskelijoille

Tarvitset opintojakson suoritukseen riittävän tasoisen tietokoneen ja verkkoyhteyden. Koulutusmateriaali on tehty SolidWorks -ohjelmalle, mutta voit tehdä harjoitustehtävät myös muilla CAD-ohjelmilla.
Ajoneuvo- ja konetekniikan opiskelijat eivät voi korvata tutkintoon kuuluvia opintoja tällä opintojaksolla.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Ymmärrät piirrepohjaisen mallintamisen periaatteen ja osaat hyödyntää yleisimpiä ohjelmistojen tarjoamia ominaisuuksia. Ymmärrät yleisimpien koneenosien mallintamisen vaatimukset.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat hyödyntää ohjelmistojen ominaisuuksia piirrepohjaisten mallien luomiseen. Osaat mallintaa yleisimpiä koneenosia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Hallitset piirrepohjaisen mallintamisen ja osaat käyttää ja soveltaa siihen tarkoitetuja työkaluja tehokkaasti ja monipuolisesti. Osaat mallintaa yleisimpiä koneenosia ja tehdä niistä käyttökelpoisia simulointeja ja parametrisointia varten.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Ymmärrät piirrepohjaisen mallintamisen periaatteen ja osaat hyödyntää yleisimpiä ohjelmistojen tarjoamia omiaisuuksia. Ymmärrät yleisimpien koneenosien mallintamisen vaatimukset.

Esitietovaatimukset

CAD1 - 3D-mallintamisen perusteet tai vastaavat tiedot