Siirry suoraan sisältöön

Media ja yhteiskunta (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EO70-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

25.11.2022 - 19.11.2023

Ajoitus

22.05.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Koulutus

  • Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Antti Pönni

Vastuuopettaja

Antti Pönni

Ryhmät

  • KXC_AVOIN
    KXC Elokuva ja televisio, avoin AMK

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää median ja journalismin roolin yhteiskunnallisena vaikuttajana. Hän tuntee keskeisiä mediaesitysten tuotantoon ja vastaanottoon liittyviä mekanismeja. Hän tuntee median ja yhteiskunnan suhdetta käsitteleviä teorioita. Hän tuntee mediainstituutioiden rakenteita, toimintaa, taloutta ja suhdetta yhteiskunnan muihin toimijoihin ja osaa arvioida median toimintaa kriittisesti. Hän kykenee hahmottamaan oman ammatillisen toimintansa yhteiskunnallisia ulottuvuuksia ja ammatillisen ympäristönsä muutoksia

Sisältö

-median ja yhteiskunnan suhteita käsittelevät teoriat
- median poliittiset, taloudelliset ja kulttuuriset roolit yhteiskunnassa
- median instituutiot ja yleisöt

Aika ja paikka

Moodle

Oppimateriaalit

Janne Seppänen & Esa Väliverronen: Mediayhteiskunta

Opetusmenetelmät

Etäopetus
Oppimistehtävä

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Arviointi tapahtuu syksyllä 2023 kerran kuukaudessa olevien palautuksen deadlinepäivien mukaan siten, että suoritus arvioidaan 4 työviikon sisällä palautuksen deadlinesta. Deadlinepäivät ovat 31.8., 30.9., 30.11. ja 31.12. 2023.
Marras- ja joulukuun palautusten kohdalla arviointi saattaa siirtyä vuoden 2024 puolelle. Suorituksen päivämääräksi tulee aina palautuskuukauden viimeinen perjantai, joulukuussa lukukauden viimeinen päivä. Viimeisen deadlinen jälkeen ei uusintamahdollisuutta.

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely ja tehtävien tekeminen 135 h
- kurssiaineistoon tutustuminen
- aineiston sisäistäminen
- tehtävien tekeminen ja palautus

Sisällön jaksotus

-

Lisätietoja opiskelijoille

Aineistoon tutustutaan ja tehtävät tehdään itsenäisesti Moodlessa kesän ja syksyn 2023 aikana. Tehtävät voi palauttaa oman aikataulun mukaan. Arviointi tapahtuu syksyllä kerran kuukaudessa olevien palautuksen deadlinepäivien mukaan siten, että suoritus arvioidaan 4 työviikon sisällä palautuksen deadlinesta. Deadlinepäivät ovat 31.8., 30.9., 30.11. ja 31.12. 2023. Marras- ja joulukuun palautusten kohdalla arviointi saattaa siirtyä vuoden 2024 puolelle. Suorituksen päivämääräksi tulee aina palautuskuukauden viimeinen perjantai, joulukuussa lukukauden viimeinen päivä.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee mediaesityksen tuotantoon, vastaanottoon ja median ja yhteiskunnan suhteeseen liittyviä käsitteitä. Hän tuntee olennaisia piirteitä mediainstituutioiden toiminnasta ja niiden suhteesta yhteiskuntaan. Hän osaa tunnistaa joitain oman ammatillisen toimintansa yhteiskunnallisia ulottuvuuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Hän tuntee monipuolisesti mediaesitysten tuotantoon ja vastaanottoon sekä median ja yhteiskunnan suhteeseen liittyviä käsitteitä ja teorioita. Hän tuntee hyvin mediainstituutioiden rakenteita, toimintaa, taloutta ja suhdetta yhteiskunnan muihin toimijoihin. Hän osaa arvioida oman ammatillisen toimintansa yhteiskunnallisia ulottuvuuksia ja ammatillisen ympäristönsä muutoksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Hän hallitsee laaja-alaisesti mediaesitysten tuotantoon ja vastaanottoon sekä median ja yhteiskunnan suhteeseen liittyviä käsitteitä ja teorioita. Hän tuntee kiitettävästi mediainstituutioiden rakenteita, toimintaa, taloutta ja suhdetta yhteiskunnan muihin toimijoihin. Hän osaa laaja-alaisesti arvioida oman ammatillisen toimintansa yhteiskunnallisia ulottuvuuksia ja ammatillisen ympäristönsä muutoksia, sekä soveltaa oppimaansa käytäntöön.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät