Elintarvikkeet ja ravitsemus (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00EX29-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.05.2023 - 31.05.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
21.08.2023 - 13.10.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 45
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Ryhmät
-
TXM22S1BBio- ja kemiantekniikka
- Opintojakso
- TX00EX29
Toteutuksella on 32 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 88 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 21.08.2023 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMC230
Oppimistila
|
Ma 21.08.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
|
Ke 23.08.2023 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA142 Fysikaalisen kemian laboratorio MMA145 Epäorgaanisen kemian laboratorio |
Pe 25.08.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ma 28.08.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMC235
Pienryhmätila
|
Ti 29.08.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Ke 30.08.2023 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Pe 01.09.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ti 05.09.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB244
Oppimistila
|
To 07.09.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA145 Epäorgaanisen kemian laboratorio |
Pe 08.09.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ma 11.09.2023 klo 09:00 - 11:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Ti 12.09.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB244
Oppimistila
|
Ke 13.09.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB235
Fysiikan Demolaboratorio
|
Ke 13.09.2023 klo 15:00 - 16:45 (1 t 45 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
GM elintarvikkeet
|
Pe 15.09.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ma 18.09.2023 klo 09:00 - 11:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Ke 20.09.2023 klo 10:00 - 12:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Pe 22.09.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ma 25.09.2023 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA142 Fysikaalisen kemian laboratorio |
Ma 25.09.2023 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
|
Ti 26.09.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
|
Ke 27.09.2023 klo 14:00 - 16:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMC345
Oppimistila
|
Pe 29.09.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ma 02.10.2023 klo 11:00 - 15:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA142 Fysikaalisen kemian laboratorio |
Ti 03.10.2023 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
|
Ke 04.10.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
Etäluento Teamsissa
|
Pe 06.10.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Ma 09.10.2023 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001, Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 TENTTI (Markus ja Pia) |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Ma 09.10.2023 klo 12:00 - 16:00 (4 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
|
Ke 11.10.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Pe 13.10.2023 klo 08:00 - 10:00 (2 t 0 min) |
Elintarvikkeet ja ravitsemus TX00EX29-3002, Elintarvikeet ja ravitsemus TX00EX29-3001 |
MMB101
Auditorio 1 krs.
|
Tavoitteet
Opiskelija osaa nimetä mistä aineista ruoka koostuu (Vesi, hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit, kivennäisaineet ja vitamiinit)
Opiskelija osaa kertoa, mitä kestävä ravitsemus ja ravitsemussuositukset ovat.
Opiskelija osaa nimetä yleisempiä erityisruokavaliota.
Opiskelija osaa tuottaa ravintosisältömerkinnät pakkauksiin ja osaa hakea tietoa elintarvikelainsäädännöstä.
Opiskelija osaa kertoa, mitä GMO-elintarvikkeet ovat ja miten niiden myyntiä valvotaan.
Opiskelija osaa ruuansulatuksen pääpiirteet aineenvaihdunnan ja energiatuoton näkökulmasta.
Sisältö
Kestävä ravitsemus.
Hiilihydraattien, rasvojen ja proteiinien rakenteet ja toiminta soluissa ja ruoan ravintoaineina. Vesi elintarvikkeissa.
Tärkeimmät metaboliareitit ruuansulatuksen näkökulmasta.
Ravitsemussuositukset. Erityisruokavaliot.
Ravintosisältö ja pakkausmerkinnät.
GM-elintarvikkeet ja niiden valvonta.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden ydinainekseen
- arvioida ja rajata tiedon tarpeen
- toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti ja asiasisältöä halliten
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa
- osoittaa perehtyneisyyden alan käsitteisiin ja tietoperustaan
- käyttää oikein yksittäisiä alan käsitteitä
- erottaa arkitiedon tutkituista tiedoista
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
Lisätiedot
Sisältää laboratoriotyöskentelyä.