Siirry suoraan sisältöön

Kuljetustekniikka ja -talous (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00CY73-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 08.01.2023

Ajoitus

09.01.2023 - 12.03.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

ICT ja tuotantotalous

Toimipiste

Karaportti 2

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Harri Hiljanen

Ryhmät

  • TXQ21SCM
    Tuotantotalous, Toiminnan johtaminen

Tavoitteet

Opiskelija saa kokonaisnäkemyksen erilaisista kuljetusjärjestelmistä ja oppii kuljetusjärjestelmien peruskäsitteistön. Tuntee eri kuljetusmuotojen ohjaamisen perusteet ja tietää hinnoitteluperusteet.

Opiskelija tutustuu eri kuljetusmuotojen tekniikkaan ja niiden yhteydessä käytettävään tavaran yksiköintiin ja käsittelytekniikkaan, osaa valita eri kuljetuksiin soveltuvan kuljetustavan ja kaluston sekä pystyy määrittämään niiden vaatimukset lastaus- ja purkauspaikoille ja tunnistaa eri kuljetusmuotojen erityispiirteet.

Opiskelija osaa soveltaa yritystalouden osaamista erityisesti logistiikkapalvelu- ja kuljetusyritysten rahaprosesseihin, kustannusrakenteisiin, budjetointiin ja osaa toteuttaa kustannusseurantaa.

Sisältö

Kuljetusten merkitys logistiikkaketjuissa ja osana yritysten jakelutoimintaa, eri kuljetusmuodot ja niiden peruskäsitteet, käsittely-yksiköt ja kuormankäsittelytekniikat, kuljetuskustannusten perusrakenteet.

Kuljetusjärjestelmät
Kuljetustekniikka
Kuljetustalous

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.