Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00EO73-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

10.10.2022 - 07.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 26

Koulutus

  • Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Annakaisa Sukura

Vastuuopettaja

Annakaisa Sukura

Ryhmät

  • KXC22_B
    KXC22, ryhmä B

Tavoitteet

Opiskelija tuntee audiovisuaalisen kerronnan ja ilmaisun keskeisiä teorioita. Hän osaa tehdä pienimuotoisen analyysin audiovisuaalisesta teoksesta. Opiskelija tuntee kotimaisen media-alan toimijoita ja sidosryhmiä. Opiskelija tietää tuotannon tekijänoikeudet ja keskeiset sopimukset eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Hän tietää erilaisia media-ala julkaisualustoja. Opiskelija osaa ammattimaisen audiovisuaalisen tuotantoprosessin kokonaisuuden. Hän tietää käsikirjoituksen tuotannollisen ja taiteellisen purun, ja osaa suunnitella sen perusteella erilaisten resurssien tarpeen tuotannoissa. Hän osaa tehdä erilaisia tuotantosuunnitelmia ja vaiheistaa niitä. Hän tietää media-alan erilaisia ammattirooleja ja toimenkuvia. Hän tietää audiovisuaalisen jälkituotannon prosessin ja sen keskeisen ammattisanaston. Opiskelija osaa esitellä tuotannon eri yhteistyökumppaneille suullisesti ja kirjallisesti. Hän tietää tuotannon kulurakenteen, rahoitussuunnitelman ja kulunseurantaperiaatteen. Hän tuntee keskeiset kotimaiset julkiset rahoituskanavat. Hän tietää erilaisia välineitä ja foorumeita vaihtoehtoisen rahoituksen hankintaan. Hän tietää erilaisia levityskanavia tuotannoille. Hän ymmärtää valmiin tuotannon markkinoinnin ja levityksen osana tuottajan työtä. Opiskelija osaa kommunikoida työryhmän ja yhteistyökumppaneiden kanssa ja tietää erilaisia tapoja siihen. Hän tietää erilaisia malleja johtaa tuotantoryhmää. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta tuotannon kehitys- ja tuotantovaiheessa. Hän osaa suunnitella henkilökohtaista urapolkuaan, arvioida ammatti-identiteettinsä kehittymistä ja esitellä osaamistaan.

Sisältö

- oppilaitoksen tuotantoympäristö
- av-projektien prosessi ja projektinhallinta
- tekijät ja toimenkuvat
- erilaisten käsikirjoitusten purku
- tuotantosuunnitelma ja kuvausaikataulu
- alan keskeinen lainsäädäntö,
- sopimukset ja lupakäytännöt
- tekijänoikeudet av-tuotannossa
- oman ammatillisen osaamisen tunnistaminen ja esittely

Oppimateriaalit

tarkemmat tiedot kurssin aluksi

Opetusmenetelmät

Lähiopetus,
Etäopetus,
Harjoitustehtävät
Tentti / Ryhmätentti

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus/etäopetus: 30 tuntia
Projekti, ryhmätyö & Harjoitustehtävät: 90 tuntia
Tentti: 10
Reflektointi ja palaute: 17

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osallistuu opetukseen hyväksytysti ja suorittaa tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tietää av-tuotannon prosessin ja toimenkuvat sekä oppilaitoksen tuotantoympäristön. Hän tietää yksinkertaisen projektinhallinnan keskeiset käsitteet ja välineet, ja osaa tyydyttävästi vaiheistaa tehtävät tuotantosuunnitelman mukaisesti. Hän tunnistaa alan keskeistä lainsäädäntöä sekä tietää työ- ja esiintymissopimusten sisällön.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät hyvin. Opiskelija tuntee hyvin av-tuotannon prosessin ja toimenkuvat sekä oppilaitoksen tuotantoympäristön. Hän osaa projektinhallinnan keskeiset käsitteet ja välineet, ja osaa vaiheistaa tehtävät tuotantosuunnitelman mukaisesti. Hän osaa alan keskeisen lainsäädännön sekä työ- ja esiintymissopimusten sisällön.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti ja suorittaa tehtävät kiitettävästi. Opiskelija osaa av-tuotannon prosessin ja toimenkuvat sekä oppilaitoksen tuotantoympäristön. Hän osaa projektinhallinnan keskeiset käsitteet ja välineet, ja osaa kiitettävästi vaiheistaa tehtävät tuotantosuunnitelman mukaisesti. Hän osaa alan keskeisen lainsäädännön sekä työ- ja esiintymissopimusten sisällön.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi
Osallistuminen/ Läsnäolovaatimus 80 %
Oppimistehtävä
Tentti

Opintojakson arviointikriteeri, hyväksytty
Opiskelija osoittaa tuntevansa pääpiirteissään opiskelun käytänteet, pystyvänsä käyttämään opinnoissa tarvittavia tietoteknisiä järjestelmiä sekä viestimään suullisesti ja kirjallisesti opinnoissa edellytettävällä tavalla.
Opintojakson arviointikriteeri, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osoittaa tuntevansa pääpiirteissään opiskelun käytänteet, pystyvänsä käyttämään opinnoissa tarvittavia tietoteknisiä järjestelmiä sekä viestimään suullisesti ja kirjallisesti opinnoissa edellytettävällä tavalla.
Opintojakson arviointikriteeri, hyvä (3-4)
Tyydyttävän tason lisäksi opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen, suorittaa tehtävät hyvin ja osaa reflektoida omaa oppimisprosessiaan.
Opintojakson arviointikriteeri, kiitettävä (5)
Hyvän tason lisäksi opiskelija suorittaa tehtävät erinomaisesti ja osaa soveltaa oppimaansa.
Arviointiasteikko: 0-5