Siirry suoraan sisältöön

Monia polkuja musiikkiin (10 op)

Toteutuksen tunnus: KX00DX25-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2022 - 15.05.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

10 op

TKI-osuus

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikin tiimi

Toimipiste

Musiikki

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Musiikin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Sanna Vuolteenaho
  • Minna Lamppu
  • Laura Juvonen
  • musiikki virtuaali
  • Hanna-Maija Aarnio

Vastuuopettaja

Minna Lamppu

Ryhmät

  • KXF20S1
    Musiikin tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija kykenee hyödyntämään teoreettista, käytäntöön liittyvää ja kokemuksellista tietoa oppijalähtöisen opetuksen suunnittelussa sekä opetuksen käytännön analysoinnissa. Hän osaa hyödyntää opetuksen suunnittelussa monipuolisesti tietoa erilaisten ihmisten oppimisen tukemiseen liittyvistä tekijöistä ja käyttää tätä tietoa oman pedagogisen ajattelunsa kehittämisessä. Hän osaa kuvata laajasti luovuuteen, ilmaisuun ja taiteelliseen keksintään liittyviä tekijöitä sekä reflektoida tutkimustietoa näistä. Opiskelija kykenee suunnittelemaan monipuolisia pedagogisia ja taiteen soveltavaan käyttöön liittyviä prosesseja sekä pohtimaan niiden avaamia oppimisen ja kokemisen mahdollisuuksia. Hän osaa analysoida ryhmäprosessia ja opetustilannetta myös näkyvää toimintaa syvemmällä tasolla.

Opiskelija osaa suunnitella opetustilanteita oppijalähtöisesti ja huomioiden erilaisten ryhmien tarpeet. Hän osaa käyttää monipuolisesti luovuutta, ilmaisua, musiikillista keksintää ja improvisointia sekä erilaista musiikkia hyödyntäviä pedagogisia lähestymistapoja. Hän kykenee analysoimaan pedagogisten valintojen vaikutuksia ryhmätoiminnassa sekä oppimisessa. Opiskelija osaa ottaa pedagogisessa toiminnassaan huomioon ryhmädynamiikan ja ryhmätoiminnan ilmiöitä. Opiskelija kykenee rakentamaan pedagogisessa toiminnassaan luovuuden, ilmaisun, improvisoinnin ja musiikillisen keksimisen mahdollisuuksia.

Opiskelija tunnistaa uusia mahdollisuuksia kehittää muusikkouttaan osana musiikkipedagogiksi kasvua.

Sisältö

Monenlaiset tavat oppia ja opettaa, erityisen tuen tarve musiikin oppimisessa, luova musiikin opettaminen, opetus- ja ohjaustilanteiden suunnittelu ja toteutus, struktuuri ja pedagoginen improvisointi, pedagogiset valinnat ja mahdollisuudet, reflektointi yksin ja yhdessä.

Aika ja paikka

Opetus ti 9-17/ to 9-115 välisinä aikoina. Tarkempi aikataulu vamuka-lakanassa. Vamuka opetus alkaa yhteisellä Megapäivällä to 1.9. klo 9.00-11.15, ja iltapäivällä klo 12.30-15.00 2.-4. vuoden sisällöt ja modulit vuosikursseittain.

Oppimateriaalit

Opettajan antama materiaali

Opetusmenetelmät

Tehtäväohjattu opetus
Ohjatut harjoitukset
Työpaja
Ryhmäohjaus
Opintokäynti
Työssäoppiminen

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Modulien osien mahdollisesta korvaamisesta pedagogisen sovelluksen kautta sovittava erikseen vastuuopettajan kanssa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus ja siihen liittyvät tehtävät, ryhmätehtävät, työelämäharjoittelut, itsenäinen työskentely ja oppimistehtävät yht. 10 op =270 h (tarkemmat aikataulut vamuka-lakanassa)

Sisällön jaksotus

-

Lisätietoja opiskelijoille

3. vuosikurssin vastuuopettaja Laura Juvonen, kiitäjät Sanna Vuolteenaho

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa monipuolista ja oppijoiden/osallistujien tarpeet huomioivaa luovaa ryhmätoimintaa erilaisissa ympäristöissä. Hän osaa käyttää monipuolisesti luovuutta, ilmaisua, musiikillista keksintää ja improvisointia sekä kykenee analysoimaan pedagogisten valintojen vaikutuksia ryhmätoiminnassa sekä oppimisessa. Opiskelija kykenee analysoimaan ryhmäprosessia ja opetustilannetta myös näkyvää toimintaa syvemmällä tasolla.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi
Oppimispäiväkirja
Portfolio

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa suunnitella ilmaisua, keksimistä ja oppimisen iloa tukevaa oppijalähtöistä musiikkitoimintaa sekä tunnistaa mahdollisuuksia tukea erilaisten ihmisten luovaa toimijuutta. Hän osaa tunnistaa erilaisiin opetus- ja ohjaustilanteisiin sopivia lähestymistapoja, pedagogisia työvälineitä sekä opettajan pedagogisten valintojen merkitystä oppimiselle ryhmässä. Hän osaa reflektoida omaa oppimistaan ja siinä herääviä tunteita sekä kokemiaan ja näkemiään opetustilanteita. Opiskelija osaa toimia työryhmän aktiivisena jäsenenä, antaa rakentavaa palautetta erilaisissa ryhmätyön vaiheissa sekä etsiä aktiivisesti ratkaisuja ryhmätyössä esiin tuleviin haasteisiin. Hän kykenee tietoisesti ohjaamaan omaa asemoitumistaan erilaisissa työryhmissä sekä tunnistamaan omaa kehittymistään vuorovaikutustilanteissa.